Χατζηδάκης στον «Ε.Τ.»: Η ΝΔ είναι έτοιμη για την διακυβέρνηση της χώρας

16/12/18 • 09:01 | UPD 16/12/18 • 16:25

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το 12ο Συνέδριό μας, λοιπόν, είναι η αφετηρία προς τις εκλογές. Ενωμένοι, με καθαρό πολιτικό λόγο και ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Ταυτόχρονα όμως στέλνουμε ένα μήνυμα εθνικής ενότητας. Χαρίζουμε τον διχασμό στο ΣΥΡΙΖΑ. Επιλέγουμε την ενότητα και σοβαρότητα

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής μιλά για το κεντρικό μήνυμα του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, τις μεταρρυθμίσεις και την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να σχηματίσει «κυβέρνηση που θα είναι Εθνική Ελλάδος».

Ποιο κεντρικό μήνυμα στέλνει στην κοινωνία το 12ο Συνέδριο της Ν.Δ.; 

Η Ν.Δ. είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε με τις εκλογές να μην αλλάξει μόνο κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει και σελίδα. Να κάνει η Ελλάδα μια νέα αρχή που θα οδηγήσει στην εθνική αναγέννηση.

Το 12ο Συνέδριό μας, λοιπόν, είναι η αφετηρία προς τις εκλογές. Ενωμένοι, με καθαρό πολιτικό λόγο και ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Ταυτόχρονα όμως στέλνουμε ένα μήνυμα εθνικής ενότητας. Χαρίζουμε τον διχασμό στο ΣΥΡΙΖΑ. Επιλέγουμε την ενότητα και σοβαρότητα. Τη δουλειά για μια καλύτερη Ελλάδα. Και μπορούμε να τη δημιουργήσουμε.

Οπως λέτε και στο βιβλίο σας, οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα έχουν πολεμηθεί και ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με τη λιτότητα. Πώς θα το αλλάξετε ώστε να μπορέσετε να έχετε μαζί σας την κοινωνία όταν θα τις εφαρμόζετε;

Δεν αρκεί να έχεις ένα σχέδιο για να εφαρμόσεις. Οφείλεις να το εξηγήσεις στον κόσμο. Να κερδίσεις το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων.

Η Ν.Δ., λοιπόν, πρέπει να απευθυνθεί στους πολίτες με λογική και ευαισθησία και να τους εξηγήσει ότι οι
μεταρρυθμίσεις είναι προς όφελος των πολλών και κυρίως προς όφελος των φτωχότερων στρωμάτων.
Ξέρετε, το παράδειγμα της Γαλλίας και των Κίτρινων Γιλέκων είναι καμπανάκι για όλους μας. Μας υποδεικνύει ότι όσο πρέπει να αποφύγουμε τον δρόμο του λαϊκισμού, άλλο τόσο πρέπει να αποφύγουμε και τον δρόμο του ελιτισμού. Η πολιτική άλλωστε γίνεται για τους ανθρώπους και όχι για τα κομπιούτερς.

Μιλάτε για την ανάγκη μίας πλατιάς μεταρρυθμιστικής συμμαχίας μετά τις εκλογές. Σε ποια συγκεκριμένα πεδία διακρίνετε δυνατότητες συγκλίσεων και με ποιες πολιτικές δυνάμεις;

Θέλουμε η Ελλάδα να ακολουθήσει τον δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής. Και στην προσπάθεια αυτή φιλοδοξούμε να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν με επιτυχία στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην οικονομία, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, στην υγεία κ.λπ.
Με αυτή την ατζέντα εμείς μετά τις εκλογές –ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία– θα απευθυνθούμε σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να σχηματίσει μια κυβέρνηση που θα είναι Εθνική Ελλάδος. Μια κυβέρνηση με τους καλύτερους, διότι αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι ο πόλεμος της γενιάς μας…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap