Breaking News

Πλεύρης στον «Ε.Τ.»: Το πρώτο μέλημά μας θα είναι η ασφάλεια του πολίτη

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Ο Αθηναίος είναι όμηρος της εγκληματικότητας, της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής λόγω της υπερσυγκέντρωσης των παρανόμων μεταναστών στην πόλη και της γκετοποίησης περιοχών με τη δημιουργία άβατων όπως στα Εξάρχεια, λέει στον «Ε.Τ.» ο Θανάσης Πλεύρης.

Και συμπληρώνει «έχουμε ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο, το οποίο εδράζεται πάνω σε μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια και στην υλοποίηση αλλαγών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη και θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουν πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας».

Στην Α’ Αθηνών υπάρχουν έντονα προβλήματα ασφάλειας των πολιτών, αν την επόμενη μέρα των εκλογών είστε βουλευτής τι θα κάνετε;

Ο Αθηναίος είναι όμηρος της εγκληματικότητας, της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής λόγω της υπερσυγκέντρωσης των παρανόμων μεταναστών στην πόλη και της γκετοποίησης περιοχών με τη δημιουργία άβατων όπως στα Εξάρχεια. Το πρώτο μέλημά μου μετά την εκλογή μου φυσικά και θα είναι η ασφάλεια του πολίτη για να μη φοβάται, για να ενισχυθεί η αστυνόμευση, για να εξαλειφθούν το παρακράτος και τα γκέτο και να καταργηθούν οι ευεργετικές διατάξεις για εγκληματίες. Κύριο μέλημά μου η βελτίωση της ποιότητας ζωής του Αθηναίου στα Σεπόλια, στην Κυψέλη, στον Αγιο Παντελεήμονα, στα Πατήσια, στα Εξάρχεια και σε όλες τις γειτονιές.

Θεωρείτε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα έχει άμεσα αποτελέσματα για τους πολίτες;

Εχουμε ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο, το οποίο εδράζεται πάνω σε μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια και στην υλοποίηση αλλαγών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη και θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουν πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές κατ’ ανάγκην δεν σημαίνει χαμηλότερα δημόσια έσοδα, αλλά σημαίνει υψηλότερη ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της θα φέρει περισσότερα δημόσια έσοδα. Ετσι δεν χρειάζεται να αυξηθούν οι φόροι και να περικοπούν οι δαπάνες των συντάξεων όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς έχουμε πει ότι θα υλοποιήσουμε ΣΔΙΤ, θα επεκτείνουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, άρα θα μειωθεί η φοροδιαφυγή και δεν θα διογκωθεί το Δημόσιο.
Οι νέοι της γενιάς του brain drain που έφυγαν από την Ελλάδα θέλουν να γυρίσουν πίσω και να εργαστούν στη χώρα τους. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με τους φόρους και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές τους ήταν αντικίνητρο. Η Ν.Δ. επενδύει σε αυτούς τους νέους που θέλουν να γυρίσουν στη χώρα μας δίνοντάς τους επιλογές.

Η μεσαία τάξη λόγω της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείτε ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών;

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη μεσαία τάξη απέναντι και τη θεωρεί ταξικό και τοξικό αντίπαλο. Αύξησε υπέρμετρα τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές τιμωρώντας ουσιαστικά τους συνεπείς φορολογουμένους.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας και αυτοαπασχολούμενος έφθασαν με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές να επιστρέφουν στο κράτος από το 60% έως το 80% του εισοδήματός τους.
Να θυμίσουμε το κίνημα της γραβάτας όπου οι δικηγόροι διαμαρτυρόμασταν για τη δήμευση των εισοδημάτων μας και ο ίδιος ο απερχόμενος πρωθυπουργός μας κατονόμαζε ως λίγους μεγαλοδικηγόρους. Το ίδιο γινόταν σε οποιονδήποτε έλεγε το αυτονόητο ότι δεν μπορεί να δουλεύει μόνο για το κράτος και την άεργη παρέα του Τσίπρα.

Ο μέσος πολίτης βρίσκεται παντού σε όλη την Ελλάδα, βρίσκεται και δραστηριοποιείται καθημερινά στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Παλεύει καθημερινά για να ζει αξιοπρεπώς. Δεν θα τον δείτε να φωνάζει, να κλείνει δρόμους και να κάνει επεισόδια. Οταν όμως τον λοιδορείς και τον απαξιώνεις θα σε τιμωρήσει.

Ως νέος άνθρωπος θα θέλατε να πείτε κάτι σε αυτούς που θα ψηφίσουν πρώτη φορά;

Είναι η γενιά που μεγάλωσε με πολύ διαφορετικούς όρους από τη δική μας που όταν τη δεκαετία του 2000 ήμασταν στη θέση τους θεωρούσαμε αυτονόητο ότι θα ζήσουμε καλύτερα από τους γονείς μας, ότι θα έχουμε εργασία και ότι η ευημερία είναι μπροστά μας.
Η νέα γενιά αυτών που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά θα πρέπει μέσα στον ενθουσιασμό τους να σκεφθούν πώς θα θέλουν να είναι είκοσι χρόνια μετά. Θα θέλουν να έχουν ευκαιρίες, να μείνουν στη χώρα, να εργασθούν ή να φύγουν; Θα θέλουν εάν δεν επιτύχουν στις εξετάσεις να μπορούν να σπουδάσουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα ή να ξενιτευτούν; Θα θέλουν να υπάρχει πραγματική οικονομική δραστηριότητα και αξιοκρατία, όπου ο καθένας θα έχει τις ευκαιρίες του ή να πρέπει να έχουν πολιτικό γνωστό για να εργαστούν; Θα θέλουν εν τέλει τα παιδιά τους να μεγαλώσουν με τις ευκαιρίες μιας ευρωπαϊκής δυτικής χώρας ή με όρους υποανάπτυκτων επαρχιών.

Το μέλλον βρίσκεται στα χέρια τους και να θυμούνται ότι επειδή τα βιώματα που μεγάλωσαν ήταν πολύ μεγαλύτερης ανασφάλειας από αυτά που μεγάλωσε η γενιά μας θα πρέπει να αποφασίσουν με γνώμονα σε ποια χώρα θέλουν να ζουν.

Την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει την επόμενη κυβέρνηση. Τι θα θέλατε να του πείτε;

Να πάει να ψηφίσει γιατί κρίνεται το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας. Να πάει να ψηφίσει για να στείλει το μήνυμα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Ν.Δ. για το πώς θέλει να κυβερνηθεί από τις 8 Ιουλίου η χώρα. Να πάει να ψηφίσει για να βγάλει με ισχυρή πολιτική εντολή τη Νέα Δημοκρατία η οποία θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του προγράμματός της για περισσότερες δουλειές, για λιγότερους φόρους, για ασφάλεια στις γειτονιές, για καλύτερη παιδεία και καλύτερη υγεία.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap