Αθανασιάδης στον «Ε.Τ.»: Έχουμε πρόγραμμα σοβαρό, συνετό και κοστολογημένο

05/07/19 • 22:20 | UPD 05/07/19 • 22:20

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Ο Γιώργος Αθανασιάδης είναι ένας εκ των κορυφαίων καρδιοθωρακοχειρουργών με περισσότερες από 6.000 επεμβάσεις.

Πολλές εξ αυτών εξαιρετικά σημαντικές και σπάνιες, είναι επίσης εν αναμονή διευθυντής ΕΣΥ, επιμελητής Α’ στο Νοσοκομείο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και επιστημονικός υπεύθυνος Μονάδας Ενδοβρογχικής Χειρουργικής, αιρετός γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδιάς – Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ) και αντιπρόεδρος της Hellenic Cardiothoracic Diaspora. Μέσα από το Μητρώο Στελεχών είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Ανατολική Αττική.

Γιατί είστε υποψήφιος βουλευτής;

Σίγουρα όχι γιατί φιλοδοξώ να γίνω πολιτικός με τη στενή έννοια του όρου. Ούτε από τζάκι είμαι ούτε προϊόν κανενός κομματικού σωλήνα. Η υποψηφιότητά μου είναι από το Μητρώο Στελεχών, μία καινοτόμο διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα, απολύτως διαφανής και αξιοκρατική. Επίσης, δεν είμαι ούτε ανεπάγγελτος. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και δε σας κρύβω ότι όταν αναγκάστηκα να υπογράψω την παραίτησή μου από το ΕΣΥ με έλουσε κρύος ιδρώτας. Τη δουλειά μου όμως την αγαπώ τόσο γιατί θέλω να προσφέρω, έχω ανάγκη να προσφέρω στο συνάνθρωπο. Αυτό έχω μάθει να κάνω και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω και ως πολιτικός.

Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία;

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που με εκφράζει ιδεολογικά, βρίσκεται στην Κεντροδεξιά και έχει φιλελεύθερες ιδέες. Και όποια διαφωνία μου είναι πολύ μικρότερη από τη μεγάλη εικόνα. Σε εμένα προσωπικά απέδειξε ότι λειτουργεί με αξιοκρατία ως κόμμα. Στη δική μου περίπτωση, π.χ., η υποψηφιότητά μου αποτελεί προϊόν αξιοκρατικών διαδικασιών. Και όπως θα γνωρίζετε, αυτό δεν είναι σύνηθες στη χώρα μας.

Γιατί στην Ανατολική Αττική;

Στην Ανατολική Αττική έχω μεγαλώσει και όσοι ζούμε εδώ βιώσαμε την τραγωδία της 23ης Ιουλίου. Η αναλγησία της σημερινής κυβέρνησης τις κρίσιμες ώρες έχει χαραχθεί στη μνήμη μας και στην ψυχή μας. Οταν ο κ. Τόσκας έψαχνε να βρει το λάθος και δεν το έβρισκε, εμείς ψάχναμε τους γείτονές μας και δεν τους βρίσκαμε. Κι ας μας είπε πριν από λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας ότι ήταν μια άτυχη στιγμή της κυβέρνησής του, μια φυσική καταστροφή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο το καλοκαίρι του 2018 και η πρώτη μας απάντηση ήταν στις 26 Μαΐου. Η δεύτερη και τελειωτική θέλω να πιστεύω θα έρθει την 7η Ιουλίου.

Είστε αισιόδοξος για την 8η Ιουλίου; Η Ν.Δ. θα είναι αντίστοιχη των προσδοκιών;

Αν πίστευα ότι η Ν.Δ. θα είναι αναντίστοιχη δεν θα ήμουν εδώ. Εδώ δίνουμε έναν αγώνα μετά από 10 χρόνια οξείας κρίσης, περάσαμε από τις πλατείες στις κρεμάλες και την εκμετάλλευσή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους ΑΝ.ΕΛ., ας μην ξεχνάμε τη χυδαιότητα του Πάνου Καμμένου. Η Ν.Δ. δεν έρχεται να τελειώσει κανέναν, εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε ενωμένοι όλοι μαζί. Εχουμε πρόγραμμα σοβαρό, συνετό και κοστολογημένο, δίχως κραυγές και ψεύτικες υποσχέσεις. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, στη στήριξη των ιδιωτικών υπαλλήλων –όχι, ο Μητσοτάκης δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο- στην ασφάλεια και την ενίσχυση της κοινωνίας.

Το μήνυμά σας πριν τις εκλογές;

Ολοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, έχω ήδη σηκωμένα τα μανίκια για την επόμενη μέρα. Καλώ όλους τους πολίτες και πάνε στις κάλπες, να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους, η επιλογή τους είναι πάντα σεβαστή και θεμιτή, ακόμη κι αν δε με περιλαμβάνει. Ηρθε η ώρα να πάρουμε το παρόν και το μέλλον στα χέρια μας.

Από την έντυπη έκδοση

Copy link
Powered by Social Snap