Breaking News

Έμη Ζησιοπούλου - Λιβανίου στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής: Η ΝΔ θα επαναφέρει τις αξίες στην πολιτική

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι η δημοσιογράφος Εμη Ζησιοπούλου – Λιβανίου, που είναι γνωστή από την πολυετή παρουσία της στα μεγαλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας. Eχοντας ασχοληθεί ενεργά με τον εθελοντισμό, τονίζει ότι οι Eλληνες και οι Ελληνίδες έχουν αστείρευτο πλούτο προσφοράς.

Oι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν σε περίπου έναν μήνα από τώρα. Θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι μη αναστρέψιμο;

Να πω, κατ’ αρχάς, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και των περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών εκλογών ήταν ιστορικά σαρωτικό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Ναι, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα τόσο της 26ης Μαΐου όσο και της 2ας Ιουνίου θα επιβεβαιωθεί περίτρανα. Προφανώς, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη για την κυβέρνηση. Και μη σας πω ότι θα είναι και χειρότερο για την κυβέρνηση. Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν τυχαίο. Hταν μία πάνδημη απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα μία τεράστια επιβράβευση του κόσμου στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και αυτό μας γεμίζει όλους στη Νέα Δημοκρατία με εξαιρετικά υψηλό αίσθημα ευθύνης. Εμείς, λοιπόν, δουλεύουμε, προτείνουμε, σχεδιάζουμε για όλους. Oχι απλά για τους πολλούς. Γιατί ο κόσμος χρειάζεται κάτι πολύ πιο δομικό. Μια πραγματική πολιτική αλλαγή. Μια αλλαγή αξιών και αισθητικής. Μια αλλαγή που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια προσπάθεια, η οποία είναι σίγουρο ότι θα επιβραβευθεί και θα εγκριθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στις εθνικές εκλογές σε έναν μήνα από τώρα!

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ν.Δ. εν όψει των εθνικών εκλογών;

Θα σας απαντήσω παραπέμποντάς σας στις δηλώσεις Μητσοτάκη μετά την ευρύτατη νίκη της Ν.Δ. Hταν δηλώσεις ενωτικές, διαλλακτικές. Δηλώσεις ενός νικητή ο οποίος δεν οικειοποιείται τη νίκη. Τη μοιράζει. Hταν δηλώσεις πολιτικής ανωτερότητας. Και αυτό είναι ένα καλό προμήνυμα για τη χώρα μας. Γιατί σηματοδοτεί την κουλτούρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν είναι άλλη από την επαναφορά των αξιών στην πολιτική ζωή του τόπου. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θα είναι η μάχη δύο κόσμων. Δύο διακριτών πολιτικών αντιλήψεων. Από τη μία, είναι η σχολή Πολάκη και, από την άλλη, η σχολή Κυμπουρόπουλου, η σχολή Αρβελέρ και όσων άλλων δέχονται τις αήθεις επιθέσεις του πρώτου. Της τζάμπα μαγκιάς απέναντι στη γνήσια αξιοσύνη. Του εξευτελισμού και του κομματικού μπούλινγκ απέναντι στο ήθος και την προσφορά. Και πραγματικά ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κ. Πολάκη που με κάθε ευκαιρία αποδεικνύει και αναδεικνύει πόσο διαφορετικοί είμαστε.

Κυρία Ζησιοπούλου – Λιβανίου, βρεθήκατε από τον στίβο της δημοσιογραφίας στον πολιτικό στίβο του Νότιου Τομέα της Αθήνας. Πώς και το αποφασίσατε;

Δεν είναι μία απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία. Ξέρετε, είμαι στη δημοσιογραφία από το 2000. Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Δελτία ειδήσεων και εκπομπές κοινωνικού ενδιαφέροντος. Mega, AΝΤ1, Alter, Star, Blue Sky, Αθήνα 9,84. Και από το 2014 επικεφαλής ειδικών εκδόσεων στο Huffpost.gr, μία από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές εφημερίδες παγκοσμίως, προβάλλοντας σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Το 2012 ξεκίνησα τη «Δύναμη της Προσφοράς», ένα ετήσιο λεύκωμα για την προβολή της φιλανθρωπίας. Και το 2018 δημιούργησα το www.dinamiprosforas.gr, το πρώτο ειδησεογραφικό site στη χώρα μας για τα νέα της προσφοράς και της αλληλεγγύης και το πρώτο web portal που φέρνει σε επαφή τους εθελοντές και τα ιδρύματα.

Και σε αυτό το σημείο έρχεται η πρόταση του Κυριάκου. Να προσπαθήσουμε να «περάσουμε» αυτές τις αξίες στην καθημερινότητα του Ελληνα. Ε, αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν θα μπορούσα να πω «όχι». Το να σου δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσεις να αλλάξεις προς το καλύτερο την καθημερινότητα του κόσμου μέσα από την εξάπλωση της προσφοράς θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει προτεραιότητα για όλους μας.

Αν εκλεγείτε βουλευτής, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας για τον εκλογικό σας τομέα;

Μα ασφαλώς να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών αναφορικά με τη δύναμη της προσφοράς στην κοινωνία μας. Να συμμετέχω με την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια από την προβολή των καλών προτύπων και της προσφοράς στην κοινωνία μας. Η πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αφορά μόνο στην οικονομία. Αφορά στη συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Στο να διορθώσουμε όσα μας έχουν πληγώσει. Να αποκτήσουμε αντανακλαστικά ανθρωπισμού 24 ώρες την ημέρα. Να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο στην καθημερινότητά μας. Αυτό είναι η νέα συλλογικότητα. Αυτή είναι η νέα αλληλέγγυα κοινωνία στην οποία θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο νέος πολιτισμός της καθημερινότητας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap