Από το ET Magazine

Στα άδυτα της ελληνικής ακαδημίας φλερτ – Όλα όσα πρέπει να μάθεις…

17/02/18 • 00:30 | UPD 01/02/19 • 13:56

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην εποχή των social media και των εφαρμογών που έχουν αντικαταστήσει σημαντικά την διαπροσωπική επικοινωνία, η διαδικασία του φλερτ ολοένα και απομακρύνεται από την καθημερινότητα ανδρών και γυναικών.

Στην εποχή των social media και των εφαρμογών που έχουν αντικαταστήσει σημαντικά την διαπροσωπική επικοινωνία, η διαδικασία του φλερτ ολοένα και απομακρύνεται από την καθημερινότητα ανδρών και γυναικών.

  • Save
Γράφει ο Ανδρέας Ντίνης

Ωστόσο, στα μαθηματικά του έρωτα το πρόβλημα δεν είναι τόσο… σπαζοκεφαλιά, πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει και η ομάδα του mensbible.gr που μπορεί να κάνει τα καλύτερα…. ιδιαίτερα μαθήματα!

Για το νέο τεύχος του  ET Magazine του Eleftherostypos.gr επισκεφτήκαμε μια σχολή φλερτ στην Αθήνα για να δούμε αν όντως είναι έτσι.

  • Save

Πήγαμε στα γραφεία τους στην Νέα Ιωνία. Εκεί η πρώτη εντύπωση που μας έδωσε ήταν πως βρισκόμαστε σε φροντιστήριο. Οικοδεσπότης μας ήταν ο Γιώργος, ο ιδρυτής του mensbible.gr στον οποίο και απευθυνθήκαμε για να μας λύσει τις απορίες.

Οικονομολόγος και κάτοχος MBA γνωστού πανεπιστήμιου και οικονομικός σύμβουλος ο ίδιος, ξεκίνησε το 2009 «μετά από προσωπικούς προβληματισμούς» μας αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας πως «τα πάντα άρχισαν από το The Game, το βιβλίο του Νιλ Στράους». Έτσι πήρε την απόφαση πήγε στις ΗΠΑ και έμαθε δίπλα του.

Ο Γιώργος μας μίλησε για το Project Alpha την πιο Ολοκληρωμένη Εμπειρία για το Φλερτ όπως λέει. Πρόκειται για ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που συνδυάζει θεωρητική ανάλυση και πρακτική εφαρμογή. Κάποιος θα μάθει να φλερτάρει με επιτυχία τις γυναίκες που του αρέσουν.

Τι περιλαμβάνει το project; 

Μέσα από αυτό θα μεταμορφωθείς στη νέα βελτιωμένη και ελκυστική εκδοχή του εαυτού σου. Θα γίνεις ο άντρας που αξίζεις να είσαι. Θα μάθεις να φλερτάρεις με επιτυχία τις γυναίκες που σου αρέσουν.

Το Project Alpha αποτελείται από επιμέρους ενότητες που έχουν ως εξής:

1. Ολοκληρωμένος Άνδρας

​Τι είναι αυτό που σε κάνει Άνδρα, τα χαρακτηριστικά του Ολοκληρωμένου Άνδρα και πως μπορείς να τα αποκτήσεις και να τα αναδείξεις.

2. Αυτοπεποίθηση, χωρίς Άγχος

​Τι είναι αυτό που δημιουργεί φόβο στο φλερτ, πώς να ξεπεράσεις το άγχος προσέγγισης και πώς να αποκτήσεις αληθινή και φυσική Αυτοπεποίθηση.

3. Επικοινωνιακές Δεξιότητες

​Πώς να επικοινωνείς καλύτερα με όλους γύρω σου, να έχεις κυρίαρχη γλώσσα σώματος και να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά την φωνή και τις εκφράσεις σου.

4. Κοινωνική Νοημοσύνη

​Πώς να διαβάζεις στην πράξη τα σημάδια που δίνουν οι γυναίκες γύρω σου, πώς να κατανοείς καλύτερα τις προθέσεις τους και πώς να περνάς τα μηνύματα που θες.

5. Φλερτ, εύκολα και αποτελεσματικά

​Πώς να φλερτάρεις αποτελεσματικά και από θέση επιτυχίας, με πλήρες πλάνο και οδηγό βήμα προς βήμα που λειτουργεί απόλυτα στα ελληνικά δεδομένα.

6. Έλξη και Σύνδεση

​Πώς να δημιουργείς στις γυναίκες συναισθήματα έλξης για εσένα, να τις γοητεύεις και πως να δημιουργείς σύνδεση με αυτές.

7. Ποιοτική Προσωπική Εικόνα

​Πώς να αναβαθμίσεις το στυλ και το ντύσιμό σου, με την δική μας φόρμουλα που θα σου κάνει εύκολο το να συνδυάζεις ρούχα και να φτιάχνεις πλήρη outfit. Tips για grooming και το κούρεμα που ταιριάζει σε εσένα.

8. Personal Shopping Experience

​Κοινή έξοδος σε εμπορικό κέντρο, όπου όχι μόνο θα διαλέξουμε μαζί σου τα ρούχα που σου ταιριάζουν καλύτερα, αλλά θα σου δείξουμε πώς να τα επιλέγεις και συνδυάζεις στην πράξη.

9. Αποτελεσματική Προσέγγιση

​Τα μυστικά της πρώτης επαφής για επιτυχημένες προσεγγίσεις. Ελκυστική γλώσσα σώματος, εισαγωγή, άνεση, ενέργεια και όλα όσα κάνουν τη διαφορά.

10. Δημιουργία Σεξουαλικής Έντασης

​Τρόποι δημιουργίας σεξουαλικής έντασης με ομαλό και φυσικό τρόπο. Από την απλή συζήτηση στην ερωτική χημεία και στο πρώτο φιλί.

11. Intensive Infield

​Βγαίνουμε έξω μαζί δύο βράδια και προσεγγίζουμε καινούριες άγνωστες γυναίκες. Σου δείχνουμε πως γίνεται στην πράξη και είμαστε συνέχεια δίπλα σου σε όλη την διαδικασία.

12. Your new best Self

​Θα χτίσεις τη νέα σου ταυτότητα ώστε η αλλαγή να είναι μόνιμη και εμφανής σε όλους. Θα αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και θα αφήσεις πίσω σου μια και καλή το παρελθόν.

Πόσα άτομα είστε στην ομάδα; 

Στην ομάδα του mensbible.gr  είμαστε 6 άνθρωποι και περιλαμβάνει Dating Instructors, Επικοινωνιολόγους, Life Coaches, Ψυχολόγους και Style Consultants ώστε να γίνει κανείς  ο άντρας που αξίζει.

Μην χάνοντας καθόλου χρόνο και ζητώντας απαντήσεις σε ακόμα περισσότερα ερωτήματα ξεκινήσαμε την συνέντευξη. Ένα από τα πρώτα πράγματα που μας είπε ( και μας το είπε πολλές φορές) είναι πως πάνω από όλα σεβόμαστε τις γυναίκες.

  • Save

Χάνονται οι ικανότητες στο φλερτ; 

Με την πάροδο του χρόνου, οι ικανότητες στο φλερτ μειώνονται και μαζί με αυτές η όρεξη και η αυτοπεποίθηση. Όταν έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να φλερτάρεις, ο φόβος της απόρριψης μεγαλώνει και οι επικοινωνιακές ικανότητες πέφτουν, αλλά δεν χάνεται.

Ποιες είναι οι ηλικίες που έρχονται; 

Από όλες τις ηλικίες αλλά κυρίως είναι νέοι από τα 25 μέχρι τα 35 και ως επί το πλείστον άντρες.

Τι είναι αυτό που φοβούνται οι άντρες;

Κυρίως είναι η απόρριψη, όχι τόσο από τον περίγυρο τους αλλά από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ακόμα ένα πράγμα που φοβούνται είναι ότι και να κάνουν το πρώτο βήμα μετά υπερτερεί ο φόβος για το πώς να εκφράσω τις προθέσεις μου.

Όπως μας αναφέρει ο Γιώργος για να πετύχει κάποιος τον «στόχο» του χρειάζονται τρία πράγματα.

Το πρώτο είναι να έχεις μια ισορροπημένη ζωή που θες εσύ ο ίδιος, μια δουλειά τηρουμένων των αναλογιών που σου αρέσει, να έχεις τα χόμπι σου, τους φίλους σου και τα ενδιαφέροντα σου. Ο λόγος; Απλός. Γιατί η γυναίκα, όπως και ο άντρας θέλει έναν ισορροπημένο άνθρωπο δίπλα του.

  • Save

Το δεύτερο είναι να έχεις, θάρρος και τόλμη και να ξεπεράσεις τα άγχη σου και το τρίτο είναι η σωστή επικοινωνία, του να προβάλεις τον εαυτό σου προς τα έξω με ειλικρίνεια και σεβασμό προς την γυναίκα. Στόχος είναι να μην χάσουν οι γυναίκες το ενδιαφέρον για τον άντρα.

Η σχολή όμως δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε άντρες.

Σε ερώτηση για το αν τον έχουν επισκεφτεί ποτέ γυναίκες εκείνος μας απάντησε πως ναι. «Κυρίως για Θέματα σχέσεων. Είτε γιατί έχουν προβλήματα οι σχέσεις τους είτε γιατί είναι στα χωρίσματα και ζητούν συμβουλές».

Ποιοι φλερτάρουν περισσότερο οι άντρες ή οι γυναίκες;

Θα έλεγα εξίσου. Εξαρτάται από τον άνθρωπο, αν και τον τελευταίο καιρό και οι γυναίκες έχουν αρχίσει να είναι πιο «ενεργές» και φαίνονται περισσότερο γιατί οι άνδρες έχουν σταματήσει να φλερτάρουν.

Είναι αγενείς οι γυναίκες στο φλέρτ;

Η απάντηση απόλυτη. Όχι. Μπορεί επειδή εσύ είσαι αδέξιος στην επικοινωνία, να σου βγει άθελα σου πιο επιθετικά με αποτέλεσμα να κάνεις την κοπέλα να είναι πιο αμυντική.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να προσεγγίσεις μια κοπέλα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθει κάνεις είναι να διαχειριστεί το άγχος του, να μην υπεραναλύει πολύ τα πράγματα και το βασικότερο από όλα είναι να εκφράζει τις πραγματικές προθέσεις του.

  • Save

Τι ρόλο παίζει η γλώσσα του σώματος;

Παίζει τεράστιο ρόλο. Πρέπει να καταλάβεις από την ίδια την γλώσσα του σώματος πού «βρίσκεσαι». Πρέπει να κάνεις σωστές κινήσεις.

Τι γίνεται όταν μια γυναίκα σε βλέπει φιλικά;

Πρώτα από όλα να δούμε τι σημαίνει αυτή η έκφραση. Αυτό σημαίνει πως δεν της έχεις δημιουργήσει συναισθήματα έλξης. Επειδή δίστασες να εκφράσεις τις προθέσεις σου και να το πεις καθαρά από την αρχή, είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν αυτά τα αισθήματα έλξης. Στόχος μας είναι να μάθουμε να εκφράζουμε τις προθέσεις μας με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο. Εμείς οι άνθρωποι, και τα δύο φύλα, δεν εκτιμούμε αυτό που έχουμε δεδομένο, δεν εκτιμούμε έναν άνθρωπο που γίνεται «χαλί να τον πατήσουμε».

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για φλερτ;

Αν και θα περιμένει κανείς μια απάντηση, τα μπαράκια, εγώ θα έλεγα πως όχι. Εγώ για παράδειγμα την δικιά μου κοπέλα την γνώρισα στο μετρό. Μπορείς να γνωρίσεις μια κοπέλα, στο σούπερ μάρκετ, στο βιβλιοπωλείο, οπουδήποτε.

  • Save

Ποια είναι τα πιο ελκυστικά σημεία σε έναν άνδρα;

Θα έλεγα η φιλοδοξία του για την ζωή. Φιλοδοξία του ότι θέλω να πετύχω στόχους που έχω βάλει στην ζωή. Το δεύτερο είναι να μπορώ να ηγηθώ, ώστε η κοπέλα να νιώθει ασφάλεια δίπλα μου.

Έχετε περιπτώσεις που μαθητές σας έχουν προχωρήσει την σχέση τους;

Ναι, πριν λίγες μέρες ένας μαθητής μας παντρεύτηκε.

Τι περιπτώσεις αναλαμβάνετε;

Αναλαμβάνουμε ανθρώπους που θεωρούμε ότι μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Μας έχουν τύχει και περιπτώσεις από παιδιά, που ζήταγαν απλά τρεις ατάκες και αρνηθήκαμε. Εμάς δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Δεν μας ταιριάζει. Στόχος είναι να βελτιωθεί κάποιος σαν άντρας συνολικά.

Κλείνοντας ζητήσαμε από τον Γιώργο να μας δώσει μερικές συμβουλές για φλερτ:

1. Όταν την πλησιάσεις, έχε χαμόγελο, καλή διάθεση και θετική ενέργεια.

2. Θυμήσου ότι η γνώμη των άλλων δεν μετράει καθόλου.

3. Απόφυγε τις πολλές ερωτήσεις που κάνουν την κουβέντα να μοιάζει με ανάκριση.

4. Κάνε ξεκάθαρες τις προθέσεις σου για να δημιουργήσεις έλξη και μην υπεραναλύεις την κατάσταση.

5. Η αυτοπεποίθηση και η άνεσή σου παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από την εξωτερική σου εμφάνιση

6. Απόλαυσε το. Το φλερτ είναι το πιο όμορφο παιχνίδι!