Ο Βασίλης Σπανούλης προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας λίγο μετά τις 15:00 της Τετάρτης, συνοδευόμενος από στενό κύκλο συνεργατών.
Ο 43χρονος προπονητής Βασίλης Σπανούλης ή αλλιώς «Kill Bill», εμφανίστηκε χαμογελαστός, αλλά απέφυγε οποιαδήποτε δήλωση προς τα ΜΜΕ και δεν παραχώρησε συνέντευξη.
Η αποχώρηση του Σπανούλη έγινε γνωστή μέσω του ατζέντη του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, που με ανάρτηση στο Twitter μετέφερε τα πρώτα του λόγια:
«Η παρουσία μου στη Μονακό θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου. Το πρώτο τρόπαιο που κατέκτησα ως προπονητής και ο πρώτος μου τελικός EuroLeague είναι επιτεύγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Εύχομαι στην ομάδα πολλή επιτυχία για το υπόλοιπο της σεζόν».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, η απόφαση της παραίτησης πάρθηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα – οικονομικές δυσκολίες, καθυστερήσεις στις πληρωμές παικτών και εσωτερικά προβλήματα, αλλά και η αγωνιστική πτώση της AS Monaco, η οποία μετρά επτά ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια EuroLeague.
Παράλληλα, ο Σπανούλης συνεχίζει να είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος μετά το χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket 2025. Με τον ίδιο στον πάγκο, η AS Monaco είχε φτάσει πέρυσι στον τελικό της EuroLeague, ενώ φέτος είχε διαστήματα υψηλών επιδόσεων πριν την πρόσφατη αρνητική πορεία.
Σύμφωνα με πηγές, τις επόμενες ημέρες ο Σπανούλης θα συναντηθεί με στελέχη της ομοσπονδίας και συνεργάτες του για να οριστικοποιήσει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα. Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς έχει ήδη επικοινωνήσει με ενδιαφερόμενους ευρωπαϊκούς συλλόγους, ενώ η AS Monaco πρέπει να βρει άμεσα αντικαταστάτη για τις υποχρεώσεις της στην EuroLeague.
- Χαμός στη Θεσσαλονίκη: «Πήγαν να τη βγάλουν τρελή για να την απολύσουν» – Ο δικηγόρος μιλά για το bullying που οδήγησε στο θάνατο την καθηγήτρια
- Η Thales παρουσιάζει το SkyDefender: έναν ολοκληρωμένο θόλο αεράμυνας και αντιπυραυλικής προστασίας με τεχνητή νοημοσύνη
- Εργατικό ατύχημα στο Πέραμα: 64χρονος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο
- Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Πράσινο φως για την αποδέσμευση 400 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου
- Επίδομα 800 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί δίνει ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων



















![Συντάξεις: Τι θα πάρουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι με 25 ως 40 έτη ασφάλισης [πίνακες]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/08/syntaxeis-300x200-jpg.webp)


