Ένα τρελό από όλες τις πλευρές παιχνίδι που πέρασε στην ιστορία ως ο ημιτελικός του θεσμού με τα περισσότερα γκολ. Ένα τέλειο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε κάλλιστα να ισοδυναμεί με έναν άψογο τελικό. Δεν είχε απολύτως κανένα όριο παρά μόνον το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Ανύπαρκτη κούραση, συνεχής ρυθμός, ταχύτητα, δοκάρια και γενικά μια ανάσα φρέσκου αέρα. Η ΠΣΖ με φοβερή ανατροπή κατάφερε να πάει με το 3-2 στα αποδυτήρια. Εκτός των προαναφερθέντων το πρώτο μέρος είχε και μια τρομερή ηρεμία που συνήθως δεν συμβαδίζει με το νευρικό-γρήγορο παιχνίδι.
Χάρη σε αυτή την πραότητα ο Κέιν με πέναλτι (17΄) έδωσε πλεονέκτημα στην Μπάγερν. Έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του θεσμού που σκόραρε σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια. Έφθασε τα 54 φετινά γκολ (13 για τη διοργάνωση μετά 12 αγώνες). Με πέναλτι (45΄+5΄) ο ψύχραιμος Ντεμπελέ σφράγισε το πρώτο μέρος με το γκολ νίκης της ΠΣΖ. Οι Κβαρατσχέλια (24΄, 1-1), Νέβες (33΄, 2-1), Ολίσε (41΄, 2-2) ήταν οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές-σκόρερ του πρώτου ημιχρόνου.
Η αντίδραση της πρωταθλήτριας Ευρώπης εξακολούθησε να είναι «φονική» στην επανάληψη, καθώς στο 56΄ και στο 58΄ διεύρυνε το σκορ (5-2) με τους Χβαρατσχέλια και Ντεμπελέ, αντίστοιχα. Ακόμη κι έτσι καμία από τις δυο δεν έπαιξε αμυντικά. Η Μπάγερν είχε κι άλλα γκολ (65΄, 68΄) με τους Ουπαμεκανό και Ντίας. Έστω και με την κούραση πήρε φρέσκια ανάσα (5-4) και ανανέωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στον τελικό.