Λίγα λεπτά μετά την ακύρωση του δεύτερου γκολ της μέσω VAR, η ομάδα του Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, αυτή τη φορά χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.
Η φάση ξεκίνησε από μια υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Χασάν έκανε εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά, πέρασε την μπάλα στον Μοστάφα Ζίκο και εκείνος με δυνατό τελείωμα νίκησε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, διαμορφώνοντας το 2-0 υπέρ των «Φαραώ».
Το γκολ προκάλεσε σοκ στις τάξεις της Αργεντινής, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο είχε την κατοχή και πίεζε για την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρει να διασπάσει την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Αιγυπτίων.
Βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ο Λιονέλ Σκαλόνι προχώρησε άμεσα σε αλλαγές, ρίχνοντας στη μάχη τους Νίκο Γκονζάλες και Λαουτάρο Μαρτίνες αντί των Νικολάς Ταλιαφίκο και Ροντρίγκο Ντε Πολ, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την Αργεντινή στα τελευταία λεπτά.
Η Αίγυπτος, από την άλλη, παίζει με αυτοπεποίθηση και εκμεταλλεύεται ιδανικά κάθε ευκαιρία στην κόντρα επίθεση, δείχνοντας ικανή να ολοκληρώσει μια ιστορική πρόκριση.
Αν το αποτέλεσμα παραμείνει ως έχει, οι «Φαραώ» θα εξασφαλίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την παρουσία τους στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Την ίδια στιγμή, η Αργεντινή θα αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση, ενώ η πορεία του Λιονέλ Μέσι σε τελική φάση Μουντιάλ ενδέχεται να ολοκληρωθεί με τον πιο οδυνηρό τρόπο, σε αυτό που έχει αφήσει να εννοηθεί πως είναι το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του.
Egypt 2-0
GOOOOOAALLL!
ZICO SOCRES AND THIS TIME IT COUNTS IT!!#ARGEGY
— Just Football (@JustFootball_20) July 7, 2026

