Η σκανδιναβική ομάδα, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τη Βραζιλία την περασμένη εβδομάδα χάρη σε δύο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ, εξασφάλισε την παρουσία της στους «8» της διοργάνωσης.
Ωστόσο, μέχρι τον μεγάλο αγώνα με την Αγγλία, που θα διεξαχθεί το Σάββατο το βράδυ στο Miami Stadium της Φλόριντα, η Νορβηγία δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου οι παίκτες της να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας που έχουν εμφανιστεί στην ομάδα.
Σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα «Dagbladet», υπάρχει ανησυχία στο στρατόπεδο της ομάδας σχετικά με την κατάσταση ορισμένων ποδοσφαιριστών και το κατά πόσο θα είναι απόλυτα έτοιμοι για την αναμέτρηση.
Ο άσος της Κρίσταλ Πάλας, Γιόργκεν Στραντ Λάρσεν, είχε αναγκαστεί να χάσει προπόνηση πριν από την πρεμιέρα της Νορβηγίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στο Ιράκ και τελικά έμεινε στον πάγκο χωρίς να αγωνιστεί.
Παράλληλα, ο Μάρκους Χόλμγκρεν Πέντερσεν, ο οποίος είχε σκοράρει απέναντι στη Σενεγάλη στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, δεν κατάφερε να αγωνιστεί κόντρα στη Βραζιλία λόγω δικού του προβλήματος υγείας.
Ο προπονητής της Νορβηγίας, Στάλε Σολμπάκεν, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε να βήχει έντονα κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στους δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν κρούσματα ασθένειας στην ομάδα, αποδίδοντάς τα στο απαιτητικό πρόγραμμα και στα πολλά ταξίδια κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Η Νορβηγία έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε Βοστώνη, Νιου Τζέρσεϊ, ξανά Βοστώνη, Ντάλας και Νιου Τζέρσεϊ από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο Σολμπάκεν δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Στην πραγματικότητα, μόνο ο Γιόργκεν είχε πυρετό, αν και υπήρξαν κάποιοι βήχες και δυσκολίες στην αναπνοή εδώ κι εκεί».
Η Νορβηγία πλέον περιμένει να δει ποιοι ποδοσφαιριστές θα είναι διαθέσιμοι για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Αγγλία, σε ένα παιχνίδι που κρίνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
England’s next World Cup opponents Norway hit by sickness after giving players ‘almost free rein’ to party in the US after beating Brazil https://t.co/D8QGOIcvLJ
— Daily Mail (@DailyMail) July 7, 2026
Ειδήσεις Σήμερα
- Πάτρα: Δύο αδελφές γέννησαν την ίδια μέρα δύο αγόρια με το ίδιο ακριβώς βάρος [Εικόνα]
- Ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι στο κέντρο της Αθήνας – Ένας τραυματίας μετά από σύγκρουση με δίκυκλο
- Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των οπαδών του Παναθηναϊκού – Μία προφυλάκιση και εννέα ελεύθεροι
- Τραμπ για τα F-35 στον Ερντογάν: «Θα το σκεφτούμε, η Τουρκία ήταν πολύ πιο πιστή στις ΗΠΑ από άλλους»
- Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που ρήμαζε κοσμηματοπωλεία – 9 συλλήψεις και λεία 370.000 ευρώ [Δείτε βίντεο]

