Από τους διαιτητές που ανακοινώθηκαν ξεχωρίζει ο Τούρκος Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ που θα διευθύνει το μεγάλο αιώνιο ντέρμπι, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.
Ο Τούρκος διαιτητής, στους Elite της UEFA από το 2022, είχε πρωταγωνιστήσει σε τρομερά επεισόδια που είχαν λάβει χώρα πριν από 2,5 χρόνια (τον Δεκέμβριο του 2023) μετά την αναμέτρηση της Ανκαραγκουτσού με τη Ρίζεσπορ.
Οι μπουνιές και οι κλωτσιές που έφαγε στην Τουρκία
Ο Τούρκος διαιτητής δέχθηκε επίθεση μετά το τέλος αγώνα στην Τουρκία, όταν ο τότε πρόεδρος της Ανκαραγκουτσού, Φαρούκ Κότσα, τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα άτομα που τον χτύπησαν με κλωτσιές.
Faruk Koca’yı anlayacağımız gün yakındır! Halil Umut Meler isimli Hakemin Dünyanın gözü önünde aşağılandığı gün! pic.twitter.com/aCR580odl4
— Bahtiyar Okumuş (@BahtiyarZh1907) January 8, 2026
Το περιστατικό προκάλεσε παγκόσμιο σοκ με τον Μελέρ να μένει μείνει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, έχοντας δηλώσει τότε ακόμη και την πρόθεσή του να αποσυρθεί από τη διαιτησία.
😳 After a Turkish Süper Lig match between Ankaragücü-Rizespor, referee Halil Umut Meler was punched in the face after the game.
He was also repeatedly kicked whilst on the floor and sustained heavy injuries to his eye.https://t.co/1eiKPCvwhY
— Ekrem KONUR (@Ekremkonur) December 11, 2023
Λίγο καιρό αργότερα, επέστρεψε στα γήπεδα, συνεχίζοντας την καριέρα του σε υψηλό επίπεδο και μάλιστα ως διεθνής διαιτητής της UEFA. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη αναμέτρηση που θα σφυρίξει επί ελληνικού εδάφους. Ο Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ είχε διευθύνει την αναμέτρηση ΑΕΚ-Ολυμπιακός στις 27 Απριλίου 2025, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0.

Η παρέμβαση Ερντογάν
Ο Φαρούκ Κότσα συνελήφθη και παραιτήθηκε από την προεδρία της Άνκαραγκιουτζου. Αποφυλακίστηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2023. Αμέσως μετά την επίθεση, το περιστατικό πήρε μεγάλη έκταση αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν να πάρει θέση και να «αδειάσει» τον επί σειρά ετών φίλο του. Μάλιστα, το πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος AKP συνεδρίασε εκτάκτως και τον διέγραψε οριστικά από μέλος του κόμματος. Ένα κόμμα στο οποίο μάλιστα ήταν ιδρυτικό μέλος.
Ποιοι θα σφυρίξουν στα υπόλοιπα παιχνίδια
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (19/04/2026, 18:00)
Διαιτητής: Χιλ Μανθάνο
Βοηθοί: Άνχελ Νεβάδο Ροντρίγκες, Χαβιέρ Κάρλος Μαρτίνες Νίκολας
4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης
VAR: Πάμπλο Γκονσάλες Φουέρτες
AVAR: Φρανσίσκο Χοσέ Ερνάντες Μαέσο
Παρατηρητής: Σταύρος Τριτσώνης
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (19/04/2026, 21:00)
Διαιτητής: Χαλίλ Ουμούτ Μελερ
Βοηθοί: Ιμπραΐμ Τσαγλάρ Ουγιαρτσάν, Αμπντουλάχ Μπόρα Οζκάρα
4ος: Χρήστος Βεργέτης
VAR: Κλέι Ρουπέρτι
AVAR: Γιέροεν Μάνσχοτ
Παρατηρητής: Αντωνία Κοκοτού
ΟΦΗ – Λεβαδειακός (18/04/2026, 18:00)
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
Βοηθοί: Ισίδωρος Αρμακόλας, Δημήτριος Παγουρτζής
4ος: Άγγελος Μπακογιάννης
VAR: Μιχαήλ Ματσούκας
AVAR: Στέφανος Κουμπαράκης
Παρατηρητής: Βασίλειος Τεροβίτσας
Άρης – Βόλος (18/04/2026, 19:00)
Διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης
Βοηθοί: Ιωάννης Μηνουδής, Λυκούργος Τσολακίδης
4ος: Κωνσταντίνος Τσετσιλας
VAR: Αθανάσιος Τζήλος
AVAR: Γεώργιος Κόκκινος
Παρατηρητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Κηφισιά – Αστέρας AKTOR (18/04/2026, 16:00)
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Βοηθοί: Χρήστος Ψύλλος, Γεώργιος Χριστοδούλου
4ος: Κωνσταντίνος Ανδριανός
VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος
AVAR: Δημήτριος Μόσχου
Παρατηρητής: Γεώργιος Σταθόπουλος
Ατρόμητος – ΑΕΛ Novibet (18/04/2026, 17:00)
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος
Βοηθοί: Βασίλειος Μωυσιάδης, Κωνσταντίνος Μάτσας
4ος: Βασίλειος Φίτσας
VAR: Αλέξανδρος Τσακαλίδης
AVAR: Παναγιώτης Κουκούλας
Παρατηρητής: Θεόδωρος Γκαϊτατζής
Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός (18/04/2026, 20:00)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Αθανάσιος Κλεπετσάνης
4ος: Φώτιος Ντάουλας
VAR: Κωνσταντίνος Πουλικίδης
AVAR: Βασίλειος Φωτιάς
Παρατηρητής: Ελένη Κυρίου
![Super League: Τεράστιο διπλό του Πανσερραϊκού μέσα στον Παναιτωλικό με 3-2 – Ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού! [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/04/6938316-150x150-jpg.webp)
