Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στην Πάρνηθα – Δείτε βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης

Πέθανε ο θρυλικός Ρουμάνος τερματοφύλακας Ντουκαντάμ

4 λεπτά
Πέθανε ο θρυλικός Ρουμάνος τερματοφύλακας Ντουκαντάμ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Χέλμουθ Ντουκαντάμ, ο θρυλικός τερματοφύλακας της Στεάουα Βουκουρεστίου, κατακτητής του Κυπέλλου Ευρώπης.

Την ανακοίνωση του θανάτου του Ντουκαντάμ έκανε ο Marcel Pușcaș, μέσω μηνύματος στη σελίδα του στο Facebook. Ο Ντουκαντάμ ο μοναδικός Ρουμάνος στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, που απέκρουσε τέσσερα πέναλτι στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (0-0, 2-0 μετά τα πέναλτι), αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα, πριν από περίπου δύο μήνες, ο πρώην αστέρας της μπάλας υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. “Ένας από τους καλούς μου φίλους πέθανε. Ένας πολύ ταλαντούχος πρώην ποδοσφαιριστής. Ο μοναδικός Ρουμάνος στο βιβλίο Γκίνες. Ο Helmut Duckadam μας άφησε μόλις στα 65 του χρόνια. Έφυγες πολύ νωρίς, Χέλμουθ! Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου! εν ειρήνη!», ανακοίνωσε ο Marcel Pușcaș σε ένα σύντομο βίντεο κλιπ που αναρτήθηκε στο Facebook.

Ο Ντουκαντάμ, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση δύο διαδοχικών τίτλων της Liga I από την ομάδα της πρωτεύουσας, αγωνίστηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 1986 εναντίον της Μπαρτσελόνα, ο οποίος διεξήχθη στη Σεβίλλη, στις 7 Μαΐου 1986. Απέκρουσε τέσσερα διαδοχικά πέναλτι στη διαδικασία των πέναλτι, από τους Χοσέ Ραμόν Αλεξάνκο, Άνχελ Πεντράζα, Πίτσι Αλόνσο και Μάρκος, όντας ο πρώτος που το έκανε αυτό σε επίσημη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Στεάουα κέρδισε στη διαδικασία των πέναλτι με 2-0 και κατέκτησε το σημαντικότερο τρόπαιο συλλόγων της Ευρώπης για πρώτη φορά. Ο Ντουκαντάμ ήταν υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα το 1986.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Το 1986, ο Ντουκαντάμ υπέστη μια σπάνια αιματολογική διαταραχή λίγες μόνο εβδομάδες μετά την εμφάνιση στη Σεβίλλη. Συνέχισε την καριέρα του τρία χρόνια αργότερα, ολοκληρώνοντάς την με την Vagonul Arad στη δεύτερη κατηγορία. Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε το 1999, είχε γίνει ταγματάρχης της Ρουμανικής Συνοριακής Αστυνομίας (Poliția de Frontieră) στη γενέτειρά του- επιπλέον, άνοιξε μια σχολή ποδοσφαίρου στην πόλη, που πήρε το όνομά του.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]