O 26χρονος Nορβηγός διεθνής (με συμμετοχές και στο πρόσφατο Μουντιάλ) Μάρκους Πέντερσεν, είναι ο δεξιός αμυντικός που θα αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα Μαφέο στον Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν οριστικά με την ομάδα του την Τορίνο και έκλεισαν τη μεταγραφή με 6 εκατ. ευρώ και άλλα 2 υπό μορφή μπόνους στόχων. Ο Πέντερσεν έφτασε χθες αργά το βράδυ στην Ελλάδα και σήμερα υπογράφει 4ετές συμβόλαιο. Προορίζεται για βασικός δεξιός αμυντικός. Ξεκίνησε κανονικά τη χρονιά φέτος στην Τορίνο η οποία τον αγόρασε πέρυσι με 3,6 εκατ. ευρώ από τη Φέγενορντ. Με την Τορίνο πέρυσι σε 32 αγώνες είχε 1 γκολ και 4 ασίστ. Εχει αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα και με τη Σασουόλο, ενώ με τη Φέγενορντ κατέκτησε το ολλανδικό πρωτάθλημα και έπαιξε στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ το 2022 τον οποίο έχασε από τη Ρόμα του Μουρίνιο.
Ο Πέντερσεν είναι επιθετικός μπακ, έχει συνηθίσει να παίζει σε σύστημα με 3 κεντρικούς αμυντικούς οπότε βοηθά πολύ στην επίθεση.
Σε δύο θέσεις
Ο Ολυμπιακός επίσης φουλάρει για μέσο και εξτρέμ. Η αγορά της Σκανδιναβίας αρέσει στους Πειραιώτες που τα βρήκαν με την Τζένοα για τον 25χρονο Δανό Μόρτεν Φρέντρουπ προσφέροντας 8+2 εκατ. ευρώ.
Μέχρι χθες το βράδυ, ή το αργότερο σήμερα ανέμεναν την απόφαση του ίδιου του παίκτη ο οποίος αγωνίζεται στην ιταλική ομάδα από το 2022 ως αμυντικός μέσος και «8άρι». Πέρυσι είχε 36 συμμετοχές και 1 γκολ.

Ο Πουέρτα δεν «ψήνεται» για την Ελλάδα, αλλά ίσως ο Ολυμπιακός κάνει μια τελευταία προσπάθεια, αφού πρόκειται για πιο δημιουργικό μέσο. Αν αποκτηθεί ο Φρέντρουπ δεν θα πιάσει Λιμάνι ο Εντσον Αλβαρες που είναι επίσης αμυντικός μέσος. Εως την ύστατη ώρα οι Πειραιώτες παλεύουν την περίπτωση του Ρούμπεν Βάργκας. Ο Ελβετός ακραίος θέλει να πιάσει Λιμάνι.
Η Σεβίλλη δεν αποφασίζει να δεχθεί τα 12 εκατ. ευρώ εξακολουθώντας να ζητά 15 και ο Ολυμπιακός κοιτάει τις εναλλακτικές του, μέσα στις οποίες είναι πάντα ο Μπράιαν Χιλ της Χιρόνα. Ο Χιλ θα ήθελε να φύγει από την Β’ Ισπανίας και ο Ολυμπιακός του προσφέρει ελκυστικό «πακέτο». Πιθανόν να επιστρέψει ο Ολυμπιακός και στον Γεωργιανό εξτρέμ Νταβιτασβλίλι τον οποίο δίνει η Σεντ Ετιέν.




















