Αθήνα Καιρός

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 89-70: Ερυθρόλευκη νίκη με κορυφαίο τον Πίτερς

5 λεπτά
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 89-70: Ερυθρόλευκη νίκη με κορυφαίο τον Πίτερς

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα του στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και από τη Φενερμπαχτσέ στη Euroleague, επικρατώντας με 89-70 της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της GBL.

Παρά τις απουσίες των Σάσα Βεζένκοφ (τενοντίτιδα στον επιγονατιδικό), Τόμας Ουόκαπ (μέση) και Λούκα Βιλντόσα (θλάση στους κοιλιακούς), η ομάδα του Πειραιά επικράτησε στα ρμπάουντ (36 έναντι 20 των «κιτρινόμαυρων», τομέα στον οποίο έκαναν θραύση οι Νίκολα Μιλουτίνοφ (11ρ.) και Κώστας Παπανικολάου (6ρ.), πέτυχε 11/28 τρίποντα, είχε ηγέτη τον Άλεκ Πίτερς (20π. με 3/4 τρίποντα) και τέσσερις ακόμη παίκτες διψήφιους, τους Παπανικολάου (15π. με 3/6 τρίποντα), Ουίλιαμς-Γκος (14π.), Λαρεντζάκη (13π.) και Μήτρου-Λονγκ (10π.). Στο μηδέν έμεινε ο Εβάν Φουρνιέ με 0/5 τρίποντα σε 21:50 λεπτά συμμετοχής. Ο Μουσταφά Φαλ, αν και ήταν στη δωδεκάδα, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής αφού έχει υποστεί κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του χεριού από το ματς με τη Φενερμπαχτσέ.

Αυτή ήταν η 14η νίκη του Ολυμπιακού, που παραμένει σταθερά στη 2η θέση, καθώς έχει γνωρίσει δύο ήττες, και τις δύο από τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ, με 2/15 τρίποντα προσπάθησε για μία αξιοπρεπή εμφάνιση, αλλά στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν γκάζι και η Ένωση δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει. Διψήφιοι για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν οι Χάντερ Χέιλ με 14π., Γκρέι, Μπράις και Γκόλντεν με 10 πόντους έκαστος. Η Ένωση μετρά πλέον 24 βαθμούς (8 νίκες – 8 ήττες).

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 44-39, 65-60, 89-70

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε δυνατά και επέτρεψε στην ΑΕΚ να προηγηθεί με 17-24 στο τέλος της 1ης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμό και με κορυφαίους τους Ουίλιαμς-Γκος, Παπανικολάου, Πίτερς και Μιλουτίνοφ έκαναν επιμέρους σκορ 27-15 για να πάνε στ’ αποδυτήρια με +5 (44-39). Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα διατηρήθηκαν σε απόσταση αναπνοής με τον Χέιλ να κάνει το 63-60 στην 3η περίοδο, αλλά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν χαρίστηκε απέναντι στην πρώην ομάδα του, για το 69-60. Η Ένωση στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει τον ανώτερο Ολυμπιακό. Όταν ο Παπανικολάου διαμόρφωσετο 73-60, όλα είχαν κριθεί, με τον Μπαρτζώκα να ρίχνει στο παρκέ τους Μπουρνελέ και Σπάρταλη στον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητές: Συμεωνίδης-Μπακάλης-Χατζημπαλίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουίλιαμς-Γκος 14 (1), Ντόρσεϊ 6 (2), Πίτερς 20 (3), Μιλουτίνοφ 9, Φουρνιέ, Μήτρου-Λονγκ 10 (1), Λαρεντζάκης 13 (1), Παπανικολάου 15 (3), Μπουρνελές, Σπάρταλης 2, Μένσα

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Γκρέι 10, Χαμπ 2, Μπράις 10, Νετζήπογλου 9 (1), Γκόλντεν 10, Σκορδίλης, Φλιώνης 1, Κουζμίνσκας 6, Κουζέλογλου 4, Χέιλ 14 (1)

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]