Αθήνα Καιρός

Ολλανδία: Αναβλήθηκε ντέρμπι Φέγενορντ – Άγιαξ λόγω απεργίας της αστυνομίας

4 λεπτά
Ολλανδία: Αναβλήθηκε ντέρμπι Φέγενορντ – Άγιαξ λόγω απεργίας της αστυνομίας

Το Κυριακάτικο ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος, μεταξύ της Φέγενορντ και του Άγιαξ, αναβλήθηκε μετά από σχετική απόφαση των διοικούντων τον δήμο του Ρότερνταμ, λόγω προγραμματισμένης απεργίας των αστυνομικών.

Ο δήμαρχος της ολλανδικής πόλης, Αχμεντ Αμπουταλέμπ, δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη εχθές (27/8), επειδή λόγω της απεργίας δεν θα ήταν δυνατή η τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά την διάρκεια του «Klassieker»:

«Η ασφάλεια των παικτών, αλλά και του κοινού, δεν μπορεί να διασφαλισθεί επαρκώς χωρίς την συνδρομή της αστυνομίας».

Το αστυνομικό σωματείο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα έχει μέλη στο γήπεδο στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την επιβολή συμφωνίας με την κυβέρνηση σχετικά με τους κανονισμούς πρόωρης συνταξιοδότησης.

Συνήθως, μόνο οι οπαδοί των γηπεδούχων επιτρέπονται στο στάδιο «De Kuip» του Ρότερνταμ για τις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ, ένα μέτρο που ισχύει εδώ και αρκετές σεζόν προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια μεταξύ των οπαδών.

Ακόμη και με μόνο οπαδούς των γηπεδούχων, η αναμέτρηση του περασμένου Σεπτεμβρίου μεταξύ των δύο συλλόγων στο Ρότερνταμ, διεκόπη μετά την ρίψη πυροτεχνημάτων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ξέσπασαν ταραχές κατά τις οποίες συνελήφθησαν 15 άτομα και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Η ολλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (KNVB) προειδοποιεί ότι ενδέχεται να επικρατήσει χάος, εάν η αστυνομία χρησιμοποιήσει το ποδόσφαιρο ως φόρουμ για να εκφράσει την άποψή της για εργασιακά ζητήματα.

«Το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται πλέον ως μέσο και αυτό λέει πολλά για τον αντίκτυπο του ποδοσφαίρου. Αλλά φυσικά δεν προορίζεται για αυτό το ποδόσφαιρο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η KNVB.

«Το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται συχνά από τα αστυνομικά συνδικάτα για εκστρατείες όλα αυτά τα χρόνια. Εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες ενέργειες από τα σωματεία, οι αγώνες θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν αργότερα, ο αριθμός των διαθέσιμων ημερομηνιών για αυτό όμως είναι πολύ περιορισμένος».

Και οι δύο σύλλογοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός.

Η ολλανδική αστυνομία κάνει εκστρατεία για καλύτερες συνθήκες πρόωρης συνταξιοδότησης από τον Μάιο, εκδίδοντας λιγότερα πρόστιμα, κλείνοντας αστυνομικά τμήματα για το κοινό και οργανώνοντας θορυβώδεις διαδηλώσεις με τις σειρήνες τους.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]