Μουντιάλ 2018: Χωρίς τις κότες- γούρι στο γήπεδο οι φίλαθλοι τη Νιγηρίας

15/06/18 • 19:52 | UPD 15/06/18 • 20:46

Χωρίς τις τυχερές τους κότες θα εμφανιστούν στο γήπεδο οι φίλοι της Νιγηρίας στον αγώνα με την Κροατία, για τον 4ο όμιλο του Μουντιάλ 2018.

Χωρίς τις τυχερές τους κότες θα εμφανιστούν στο γήπεδο οι φίλοι της Νιγηρίας στον αγώνα με την Κροατία, για τον 4ο όμιλο του Μουντιάλ 2018.

Οι φίλαθλοι της αφρικανικής ομάδας σχεδίαζαν να βάλουν μέσα στο γήπεδο ζωντανές «τυχερές» κότες, διατηρώντας την παράδοση που θέλει η παρουσία των πουλερικών σε αγώνα να φέρνει γούρι στην ομάδα τους.

Ωστόσο, η ρωσική κυβέρνηση, αποφάσισε να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο στους οπαδούς της Νιγηρίας στο Καλίνινινγκραντ το βράδυ του Σαββάτου. «Υποστηρικές της Νιγηρίας ρώτησαν εάν είναι δυνατό να μπουν στο στάδιο με ένα κοτόπουλο μαζί τους. Τους απαντήσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό», τόνισε στο ρωσικό πρακτορείο Interfax ο υπουργός πολιτισμού του Καλίνινινγκραντ, Αντρέι Ερμακ.

Ο τελευταίος πρόσθεσε ότι το αρμόδιο υπουργείο θα συμβουλεύσει τους φίλους των «Σούπερ Αετών» για τις περιοχές που θα μπορούν να μεταφέρουν κοτόπουλα όταν υποστηρίζουν την ομάδα τους.

Στο Μουντιάλ 2010, είχε απαγορευτεί στους οπαδούς της Νιγηρίας να φέρουν μαζί τους κοτόπουλα βαμμένα στα χρώματα της Εθνικής στο Έλις Παρκ του Γιοχάνεσμπουργκ, για τον αγώνα εναντίον της Αργεντινής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για το Μουντιάλ 2018 με ένα κλικ ΕΔΩ