Αθήνα Καιρός

Μουντιάλ 2026: Ο Μέσι, η Σακίρα, οι Coldplay και τα πολύτιμα σουβενίρ – Δημοπρασία με στόχο τα 80 εκατ. ευρώ

2 λεπτά
Μουντιάλ 2026: Ο Μέσι, η Σακίρα, οι Coldplay και τα πολύτιμα σουβενίρ – Δημοπρασία με στόχο τα 80 εκατ. ευρώ
Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2026 REUTERS/Kai Pfaffenbach

Μουντιάλ 2026: Διαδικτυακή δημοπρασία, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 και 29 Ιουλίου, θα προσφέρει διάφορα σημαντικά αντικείμενα από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, με στόχο τη συγκέντρωση άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Μουντιάλ 2026: Η πρωτοβουλία

Η πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε από τους Christie’s και Global Citizen με το σύνθημα «Ένας Στόχος: Μια δημοπρασία προς όφελος του Παγκόσμιου Ταμείου Εκπαίδευσης Πολιτών της FIFA», θα δωρίσει όλα τα έσοδα σε αυτόν τον σκοπό, αναφέρει η πορτογαλική εφημερίδα «A’ Bola»

Το ταμείο εργάζεται για την επέκταση των εκπαιδευτικών και αθλητικών ευκαιριών σε μειονεκτούσες κοινότητες σε 200 χώρες.

Μεταξύ των αντικειμένων που θα διατεθούν για πλειστηριασμό θα είναι φανέλες με υπογραφές των Λιονέλ Μέσι,  Σαντιάγκο Χιμένες και της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Η μπάλα του τελικού αγώνα και οι μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν στους εναρκτήριους αγώνες σε κάθε μία από τις χώρες υποδοχής θα δημοπρατηθούν επίσης.

Μουντιάλ 2026: Τα αντικείμενα που ξεχωρίζουν

Όσον αφορά τα εμπορεύματα καλλιτεχνών, ξεχωρίζουν δύο ρούχα της τραγουδίστριας Σακίρα: αυτή που χρησιμοποιήθηκε στο μουσικό βίντεο για το «Dai Dai», το επίσημο τραγούδι του διαγωνισμού, και η στολή που θα φορέσει η διάσημη  Κολομβιανή στο ημίχρονο του τελικού.

Μια άλλη μπάλα, υπογεγραμμένη από τη Σακίρα, τον Kaká και τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, θα είναι επίσης μέρος της λίστας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σακίρα θα εμφανιστεί στο ημίχρονο μαζί με τη Μαντόνα, τους BTS, τον Τζάστιν Μπίμπερ, τον  Μπούρνα Μπόι και τους Coldplay. Θα υπάρχει επίσης μια χορωδία μαθητών από ένα δημοτικό σχολείο στο Staten Island της Νέας Υόρκης, οι οποίοι θα εμφανιστούν με τους Coldplay.

Ο τραγουδιστής των Coldplay, Κρις Μάρτιν, θα γράψει τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων σε μια μπάλα που θα δημοπρατηθεί επίσης.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]