Διπλό και 2/2 στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτός είναι ο στόχος του Ολυμπιακού απόψε, Πέμπτη (15/10, 22:00 ΑΝΤ1, MAGENTA SPORT) στο «Βελοντρόμ» απέναντι στη Μαρσέιγ.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Αλγκουαθίλ δοκιμάζονται για πρώτη φορά φέτος εκτός έδρας στο Γιουρόπα και έχουν οδηγό τους τα προηγούμενα παιχνίδια με Γιαγκελόνια και Παναθηναϊκό. «Σε αυτά τα ματς είχαμε πάθος και θέληση, αλλά υπήρχαν και στιγμές που παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε καλοί σε άμυνα και επίθεση. Η Μαρσέιγ παίζει επιθετικά, ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδό της. Θέλει να εκμεταλλεύεται τη δύναμη του κόσμου της. Κι ο Ολυμπιακός παίζει επιθετικά. Δεν γίνεται να αλλάξουμε την ταυτότητά μας. Μπορούμε να προσαρμοστούμε και να αλλάξουμε μικρά πράγματα». Ο Βάσκος τεχνικός έδωσε μία ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει σήμερα τον αγώνα.
Δεν έχει αποφασίσει
Για την ενδεκάδα ο ίδιος είπε ότι δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις. Κύριο μέλημά του είναι να δει αν κάποιοι από τους βασικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό έχουν καταπονηθεί. «Θα δούμε πόσο δυνατοί νιώθουν οι παίκτες και πόσο έτοιμοι είναι να πάρουν τη νίκη», ήταν τα λόγια του.
Στην άμυνα Ορτέγκα, Σάλιακας, Ρέτσος, Πιρόλα, Τικνιζάν είναι φαβορί, με τους Κάρμο και Μπρούνο να διεκδικούν θέση. Φρόιλερ και Πουέρτα είναι οι βασικές επιλογές για τον άξονα και, αν κάποιος είναι κουρασμένος, περιμένει ο Εσε να πάρει τη θέση του. Ο Μάρτινς, που έχει αγωνιστεί στη Γαλλία με τη Μονακό, θα καλύψει το ένα άκρο και ο Ζότα Σίλβα το άλλο. Ο Τσικίνιο είναι φαβορί για τη θέση πίσω από τον Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός, με θητεία στη Γαλλία, έχει προτεραιότητα έναντι του Γκονζάλες.
Ο Ολυμπιακός τελικά, όπως ανακοίνωσε και αιτιολόγησε επίσημα, δεν πήρε εισιτήρια μετά τις παλινωδίες των γαλλικών αρχών και δεν θα έχει τους φιλάθλους του στο «Βελοντρόμ».
«Η παρουσία των φιλάθλων είναι πάντα πολύ σημαντική για μας. Είμαστε απογοητευμένοι που δεν θα είναι παρόντες. Τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη και για αυτούς», ήταν η υπόσχεση του Τσικίνιο όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία των «ερυθρόλευκων» οπαδών.
Ο Ολυμπιακός μετρά δύο ήττες και μια νίκη στο «Βελοντρόμ». Εφυγε νικητής τον Νοέμβριο του 2011 με 0-1 χάρη σε γκολ του Φετφατζίδη.





















