Αθήνα Καιρός

Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου στο πρώτο σκαλί του βάθρου – Η συγκινητική ιστορία της 26χρονης αθλήτριας

10 λεπτά
Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου στο πρώτο σκαλί του βάθρου – Η συγκινητική ιστορία της 26χρονης αθλήτριας

Μόλις στα 26 της χρόνια, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου του Μαραθωνίου Αθήνας, μετά από επίπονες προσπάθειες και χάρη στην μεγάλη υπομονή και επιμονή της.

Η νεαρή αθλήτρια φάνηκε να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει την νίκη που πέτυχε, αφού στις πρώτες τις δηλώσεις μετά τον αγώνα είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα». Η Κωνσταντινοπούλου είχε καταφέρει πέρσι να κατακτήσει την τρίτη θέση, κάνοντας το ντεμπούτο της στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.




Για να φτάσει στην σημερινή της νίκη, η 26χρονη χρειάστηκε πρώτα να ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πριν δύο χρόνια, η Βασιλική διαγνώστηκε με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

Με καταγωγή από το Αγρίνιο, η αθλήτρια κατοικεί πλέον στη Θεσσαλονίκη όπου και σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ.

Τρέχει με τα χρώματα του ΣΑΠΚ Νεάπολης και προπονητής της είναι ο Αντώνης Στόικος.
Είναι παντρεμένη με τον επίσης γνωστό δρομέα Γιάννη Κρέκα και έχουν ένα παιδί.

Τα ατομικά της ρεκόρ;  5χλμ: 17: 25, 10χλμ: 37:14,  Ημιμαραθώνιος 1:20, Μαραθώνιος 2:46:00.

Αφού κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του 39ου Μαραθωνίου Αθηνών, η αθλήτρια σχολίασε ότι όλοι οι αθλητές που τρέχουν στο Μαραθώνιο έχουν τερματίσει πρώτοι «στο μυαλό τους ή τον ύπνο τους» αλλά «όταν το ζεις είναι πραγματικά ένα τρομερό συναίσθημα».

μαραθώνιος

Η αθλήτρια προσέθεσε ότι η εμπειρία της ως μαραθωνοδρόμος είναι πολύ μικρή, καθώς είναι μόλις η δεύτερη φορά που τρέχει αλλά «πέρα από τον πόνο, πέρα από την κούραση όταν επιτυγχάνεις το στόχο σου είναι απερίγραπτο».




Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Μεγάλος νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι ο νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας με χρόνο 2:23:44, ενώ τη δεύτερη θέση κατακτά ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος με 2:24:45. Ο  29χρονος Πιτσώλης, του Γυμναστικού Συλλόγου Ιλισσός, προσπέρασε στο 41ο χλμ τον περσινό νικητή Κώστα Γκελαούζο, τερματίζοντας πρώτος στο Καλλιμάρμαρο.

45 ημέρες μετά τον Μαραθώνιο του Βερολίνου, ο Κώστας Γκελαούζος συμμετείχε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και δεν τα κατάφερε κόντρα στον Χαράλαμπο Πιτσώλη, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε το φαβορί για την νίκη.

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να αναδειχθεί νικητής για 5η σερί φορά, βγάζοντας μεγάλη κούραση στο τελευταίο χιλιόμετρο του Μαραθωνίου, γεγονός που επέτρεψε στον Πιτσώλη να τον προσπεράσει. Τρίτος τερμάτισε ο Σταμούλης Κωνσταντίνος του ΓΑΣ Αγρινίου.

Μαραθώνιος

Ο Νέστορας Κολιός και η Μαρία Κάσσου ήταν οι νικητές του αγώνα δρόμου των 5 χλμ που ολοκληρώθηκε.




Χαρακτηριστική στιγμή του αγώνα, εκείνη κατά την οποία ο νικητής Πιτσώλης χειροκροτά τον Γκελαούζο την στιγμή που τερματίζει τον Μαραθώνιο. «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν μπορώ να κρύψω την χαρά μου, η τακτική μου πήγε όπως ήθελα. Είναι μία μεγάλη νίκη. Είναι μεγάλος αθλητής ο Κώστας, ήταν απίστευτο ότι τον είδα μπροστά μου», είπε αργότερα ο Πιτσώλης στους δημοσιογράφους.




Ο «χρυσός» μαραθωνοδρόμος  Χαράλαμπος Πιτσώλης δήλωσε ότι αφιερώνει την νίκη του στη γυναίκα του, η οποία πρόκειται να του χαρίσει, όπως είπε, «το μεγαλύτερο μετάλλιο σε λίγους μήνες», αφού θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους.




Ειδήσεις σήμερα

ΑΑΔΕ: Σφίγγει ο κλοιός για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Τα νέα όπλα που ρίχνονται στην «μάχη»

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Νίκη των Δημοκρατικών στη Γερουσία «δείχνουν» τα έως τώρα αποτελέσματα

Ελληνοτουρκικά: Επικίνδυνα παιχνίδια με τα Κατεχόμενα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]