Δείτε το LIVE ΕΔΩ
I @EvanFourmizz is money tonight! @Moto #MotorolaMagicMoment I @Olympiacos_BC pic.twitter.com/r27R8gK2Hq
— EuroLeague (@EuroLeague) May 24, 2026
Let’s do this!!!#OlympiacosBC #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight #F4GLORY pic.twitter.com/UPAq4ve5EY
— Olympiacos B.C. (@Olympiacos_BC) May 24, 2026
🥶 That’s an event you don’t miss @Giannis_An34 and @Thanasis_ante43 are present!#F4GLORY pic.twitter.com/S4cdqot9Ub
— EuroLeague (@EuroLeague) May 24, 2026
Trey Lyles already scored 10 points in the first 4 minutes of the EuroLeague final 😲pic.twitter.com/eAm7v8CAcw
— BasketNews (@BasketNews_com) May 24, 2026
Dorsey with the REJECTION 🛑@Moto #MotorolaMagicMoment I @Olympiacos_BC pic.twitter.com/NMKHQHyGXk
— EuroLeague (@EuroLeague) May 24, 2026
He’s on FIRE @TreyLyles #F4GLORY pic.twitter.com/1FioHtcndC
— EuroLeague (@EuroLeague) May 24, 2026


ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Α ΜΕΡΟΥΣ
Ολυμπιακός: 11/19 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 7/9 βολές, 19 ριμπάουντ (13 αμυντικά – 6 επιθετικά), 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 8 λάθη, 1 μπλοκ
Ολυμπιακός: 16/33 δίποντα, 7/16 τρίποντα, 8/11 βολές, 32 ριμπάουντ (22 αμυντικά – 10 επιθετικά), 10 ασίστ, 2 κλεψίματα, 13 λάθη, 1 μπλοκ
Ρεάλ: 13/21 δίποντα, 11/27 τρίποντα, 5/7 βολές, 20 ριμπάουντ (18 αμυντικά – 2 επιθετικά), 14 ασίστ, 8 κλεψίματα, 5 λάθη, 3 μπλοκ
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με την ίδια σύνθεση που είχε και στον ημιτελικό. Έτσι, εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Φρανκ Νιλικίνα, Μόντε Μόρις, Μουστάφα Φαλ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης
Με δεδομένα τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η Ρεάλ η δωδεκάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο φαντάζει δεδομένη. Το θετικό για τον έμπειρο κόουτς είναι πως ο Φελίς, όπως όλα δείχνουν, θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεσή του.
Ολυμπιακός: Τόμας Γουόκαπ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κόρι Τζόσεφ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Τάισον Γουόρντ, Σάσα Βεζένκοβ, Κώστας Παπανικολάου, Άλεκ Πίτερς, Εβάν Φουρνιέ, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Ντόντα Χολ, Ταϊρίκ Τζόουνς.
Ρεάλ: Τρέι Λάιλς, Αλμπέρτο Αμπάλδε, Τσούμα Οκέκε, Φακούντο Καμπάτσο, Μάριο Χεζόνια, Σέρχιο Γιουλ, Τεό Μαλεντόν, Γκάμπριελ Ντεκ, Αντρές Φελίς, Ιζάν Αλμάνσα Ντέιβιντ Κράμερ και Γκαμπριέλ Προσίντα.
Το πέμπτο μεγάλο ραντεβού με τη Ρεάλ
Η Ρεάλ Μαδρίτης, αντίπαλος του Ολυμπιακού στον αποψινό μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας, έχει ανέβει 11 φορές στην κορυφή της Ευρώπης. Πρώτη και με διαφορά, πολύπειρη και πάει για… ντουζίνα. Εχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Ολυμπιακό με τον οποίο έχει συναντηθεί σε ματς που κρίνει… κούπα τέσσερις φορές. Η σημερινή θα είναι η πέμπτη κόντρα τους σε τελικό.
Η «Βασίλισσα» έχει τον τρόπο της με τους «ερυθρόλευκους», αφού έχει καταφέρει να τους νικήσει τρεις φορές και να χάσει μόνο μία φορά. Ηταν η τρίτη και τελευταία μέχρι σήμερα… κούπα του Ολυμπιακού, αυτή που κατέκτησε το 2013 στο Λονδίνο. Τότε ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα (κοίτα κάτι συμπτώσεις!) παίρνει άνετη νίκη με 100-88 και πανηγυρίζει το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά.
Η Ρεάλ από την πλευρά της στέρησε το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό το 1995 στη Σαραγόσα, χάρη σε έναν καταπληκτικό Σαμπόνις, το 2015 στη Μαδρίτη όπου ήταν φαβορί και το απέδειξε, αλλά και το 2023 στο Κάουνας, όταν ο Γιουλ στα 3’’ από το τέλος κατάφερε να ευστοχήσει και να «κλέψει» το ματς.
Στη φετινή κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας η Ρεάλ, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, πήρε τη νίκη από τον Ολυμπιακό με 89-77 στη Μαδρίτη, αλλά στο ματς του δεύτερου γύρου οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν με 102-88 τη «βασίλισσα» στο ΣΕΦ, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να κάνει… θραύση με ρεκόρ καριέρας καθώς σημείωσε 37 πόντους, όντας ασταμάτητος.
Το τρόπαιο το θέλει πολύ απόψε ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ έχει γεμάτη τροπαιοθήκη με διψήφιο αριθμό πρωταθλημάτων και κυπέλλων, μέχρι και δαχτυλίδι πρωταθλητή ΝΒΑ έχει (το 2019 ως βοηθός προπονητή), αλλά του λείπει η Ευρωλίγκα. Δεν την έχει κατακτήσει ποτέ και θα κάνει τα πάντα για να την κλείσει στην αγκαλιά του.
ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ
(Σε Κύπελλο Πρωταθλητριών και Euroleague)
ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ
Ρεάλ Μαδρίτης 11
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8
Παναθηναϊκός 7
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6
Βαρέζε 5
Ολυμπιακός 3
Μιλάνο 3
Γιουγκοπλάστικα 3
Ρίγα 3
Τσιμπόνα 2
Μπαρτσελόνα 2
Βίρτους Μπολόνια 2
Καντού 2
Αναντολού Εφές 2
Φενέρμπαχτσε 2
Ζάλγκιρις 1
Παρτίζαν 1
Μπανταλόνα 1
Λιμόζ 1
Μπάνκο ντι Ρόμα 1
Σαράγεβο 1
Ντιναμό Τιφλίδας 1