Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Formula 1 κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Ρουάντα, ούτως ώστε η αφρικανική χώρα να φιλοξενήσει Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά το 2030.
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν «εν ευθέτω χρόνω», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ενώ από πλευράς της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου (FIA), η οποία εποπτεύει το πρωτάθλημα, γίνεται λόγος για μία συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Κιγκάλι, πρωτεύουσα της Ρουάντα, παρουσία αξιωματούχων από το Κατάρ, που φαίνεται να στηρίζουν το όλο εγχείρημα.
Εφόσον η είδηση επιβεβαιωθεί, η Ρουάντα θα γίνει η πρώτη αφρικανική χώρα που θα φιλοξενήσει Grand Prix της Formula 1 μετά το 1993, όταν διεξήχθη για τελευταία φορά ο αγώνας της Νότιας Αφρικής.












![Νέες ταινίες: Πρεμιέρα για δύο πραγματικές ιστορίες [τρέιλερ]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/04/cinema-1024x683-1-300x200-jpg.webp)








