Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρή 17χρονη που έπεσε από γέφυρα

Ευρωλίγκα: Έχασε 78-77 από την Μονακό ο Ολυμπιακός και τα δίνει όλα για όλα στο ΣΕΦ

6 λεπτά
Ευρωλίγκα: Έχασε 78-77 από την Μονακό ο Ολυμπιακός και τα δίνει όλα για όλα στο ΣΕΦ
Thomas WALKUP of Olympiakos during the Euroleague quarter-final match between Monaco and Olympiakos on April 29, 2022 in Monaco, Monaco. (Photo by Pascal Della Zuana/Icon Sport)

Ο Ολυμπιακός έχασε στις... λεπτομέρειες και στο... σουτ το «εισιτήριο» για το Final Four του Βελιγραδίου. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 78-77 από τη Μονακό στο Πριγκηπάτο, στο Game 4, βλέποντας τους Μονεγάσκους να ισοφαρίζουν τη σειρά των πλέι οφ της Euroleague σε 2-2 και να κάνουν όνειρα για νέο «διπλό» στο ΣΕΦ.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε πέμπτο αγώνα την προσεχή Τετάρτη (4/5, 21:00), με τον νικητή επί ελληνικού εδάφους να πανηγυρίζει την πρόκριση στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-42, 65-61, 78-77

Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες που είχε να τελειώσει τη σειρά με τη Μονακό και πλέον μένει άλλη μία, μόνο που στην ίδια συνθήκη βρίσκονται πλέον και οι Μονεγάσκοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το τελικό σκορ 78-77 έφερε την σειρά στα ίσα (2-2) αφού εκπληκτικός ο Κώστας Σλούκας αστόχησε σε «νεκρό» χρόνο. Νωρίτερα βέβαια είχε πάρει την ομάδα στην πλάτη του και έκανε τα πάντα στο παρκέ.

Μπορεί ο Τάιλερ Ντόρσεϊ να αστόχησε στα πρώτα του σουτ, αλλά στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και με τον εντυπωσιακό Κώστα Παπανικολάου να πρωταγωνιστεί οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 6-12 (5’). Ο Μάικ Τζέιμς μπροστά στον φίλο του Κέβιν Ντουράντ είχε διάθεση για σκορ όμως με την μπάλα να ακουμπάει κοντά στο καλάθι (Φαλ, Βεζένκοβ) η διαφορά παρέμενε στο +6 (13-19, 8’). Οι γηπεδούχοι πάντως έτρεξαν, βρήκαν ρυθμό και έτσι η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο στους 19 πόντους.

Ο Λι με έμμεσο τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 27-23 (13’) την ώρα που η πίεση που ασκούσε στους Πειραιώτες τους υποχρέωνε να κινούνται μακριά από το καλάθι. Ο Κώστας Σλούκας πήρε την κατάσταση στα χέρια του, κατάφερε να ηρεμήσει τους συμπαίκτες του, σκόραρε, δημιουργούσε και κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο 32-40 (18’). Η Μονακό πάντως όπως και στην πρώτη περίοδο έτσι και στην δεύτερη έκλεισε καλύτερα το παιχνίδι και μείωσε σε 38-42.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Φαλ κυριάρχησε με 5 πόντους και μία ασίστ στον Βεζένκοβ για το 38-49 (22’). Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ τα έκανε όλα λάθος όμως στο επόμενα δευτερόλεπτα και ο Μάικ Τζέιμς «τιμώρησε» τα λάθη του σε άμυνα και επίθεση ρίχνοντας γρήγορα τη διαφορά (47-49, 24’). Το παιχνίδι παιζόταν σε υψηλούς ρυθμούς και ένταση, ο Μπέικον με τον Τζέιμς έδειξαν την κλάση του και η Μονακό προσπέρασε με 62-59 (29’).

Ο Ουίλ Τόμας έγινε ενεργό μέλος της επιθετικής λειτουργία των γηπεδούχων και με τον Τζέιμς να του προσφέρει εύκολα σουτ τ σκορ έγινε 70-61 (33’). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα ηρέμησε τους παίκτες του, η κυκλοφορία της μπάλας βελτιώθηκε, οι αποστάσεις μεγάλωσαν και οι Ουόκαπ. Βεζένκοβ, Παπανικολάου μετέτρεψαν σε ασίστ τις πάσες του Σλούκα ο οποίος εν συνεχεία σκόραρε και προσπέρασαν με 72-74 (36’). Το τελευταίο δίλεπτο μπήκε με τρίποντο του Σλούκα (76-77), ο Παπανικολάου αστόχησε και ο Μπέικον με σουτ μέσης απόστασης έκανε το 78-77. Ακολούθησε «ερυθρόλευκο» λάθος, καλή άμυνα στον Μπέικον όμως το σουτ του Σλούκα σε «νεκρό» χρόνο βρήκε σίδερο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 76-77, αλλά στη συνέχεια αν και βγήκαν δύο καλές άμυνες δεν μπόρεσε να βρει άλλο σκορ και έτσι το δίποντο του Μπέικον έκρινε το αποτέλεσμα.

Ο MVP: Ο Ντουέιν Μπέικον τελείωσε με 21 πόντους (8/14διπ., 1/3τριπ., 2/2β.) και 4 ασίστ. Πολύ καλός και ο Μάικ Τζέιμς με 18 πόντους, 4 ασίστ και μόλις ένα λάθος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν σε απίστευτα κακή κατάσταση. Πολύ άστοχος (Χ2/6διπ., 1/7τριπ.), με κακές επιλογές και πολύ κακή προσωπική άμυνα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ουίλ Τόμας είχε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και ο Ντόντα Χολ πρόσθεσε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν κακός στις βολές τελειώνοντας με 57%.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μα φυσικά η παρουσία του Κέβιν Ντουράντ στα court seats. Απόλαυσε το παιχνίδι, χειροκροτούσε τις προσπάθειες και φορούσε συνέχεια την μασκούλα του.

Πηγή: gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Εξάψαλμος Μητσοτάκη σε υπουργούς: Αν δεν μπορείτε πείτε μου να σας απαλλάξω – Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Πόλεμος στην Ουκρανία:Σενάρια για δημιουργία κρατιδίου από την Ρωσία με την ονομασία «Νότια Ρους» σε ουκρανικά εδάφη

Κορονοϊός: Τίτλοι τέλους για τα μέτρα της πανδημίας – Τι θα ισχύει από την Πρωτομαγιά

Ρεύμα: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις διακοπές ρεύματος – Ποιο το κυβερνητικό σχέδιο για την ενεργειακή επάρκεια

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Έβγαλε τη μάσκα και προκάλεσε συγκίνηση και θαυμασμό

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]