Αθήνα Καιρός

Ευρωμπάσκετ 2022: Στους «8» με 35αρα του Ντόντσιτς η Σλοβενία – 88-72 το Βέλγιο

6 λεπτά
Ευρωμπάσκετ 2022: Στους «8» με 35αρα του Ντόντσιτς η Σλοβενία – 88-72 το Βέλγιο

Η Σλοβενία προκρίθηκε στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ 2022, αλλά προβλημάτισε αρκετά με την εικόνα της. Η νίκη 88-72 επί του Βελγίου ήρθε με αρκετό κόπο και ορισμένες λεπτομέρειες στο τελευταίο δεκάλεπτο έκρινα τον νικητή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Σλοβένους να έχουν 4/4 τρίποντα και κύριο εκφραστή τον Λούκα Ντόντσιτς (3/3). Το Βέλγιο μπήκε λίγο «μουδιασμένο» και βρέθηκε να χάνει με 14-5 (4’), ωστόσο τα τρίποντα των Ζιλέ, Ομπασοχάν και Λεκόμτ το βοήθησε να μειώσει σε 20-19 λίγο πριν τη λήξη της εναρκτήριας περιόδου.

Η Σλοβενία προσπαθούσε να… χτίσει μία διαφορά, όμως το Βέλγιο αντιστεκόταν έχοντας τρομερά ποσοστά πίσω από τα 6.75 (7/15 σε εκείνο το σημείο) και παρέμενε κοντά στο σκορ (29-27, 14’). Παραδόξως με τον Ντόντσιτς στον πάγκο οι Σλοβένοι κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα στην επίθεσή τους και με βελτιωμένη άμυνα βρέθηκαν στο +10 (37-27, 27’). Πάντως με τους Ζιλέ και Λεκόμτ να σκοράρουν σαν σε προπόνηση οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 44-41.





Το Βέλγιο έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό της αναμέτρησης και στην επίθεση λειτουργούσε με υπομονή. Από την άλλη, ο Ντόντσιτς μονοπωλούσε τις περισσότερες κατοχές, ήταν άστοχος, ωστόσο μέσα από τις διαδοχικές βολές στις οποίες ευστόχησε βοήθησε την ομάδα του να προηγηθεί με 53-48 (26’). Οι παίκτες του Βελγίου δεν σάστισαν, παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους και με το δίδυμο ψηλών τους να κάνει ζημιά μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης (61-60, 30’).

Μάλιστα στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου πήραν κεφάλι στο σκορ (63-64, 32’). Σε εκείνο το σημείο Ντόντσιτς, Γκόραν Ντράγκιτς και Πρέπελιτς αναβάθμισαν την επιθετική λειτουργία της ομάδας τους και μέσα σε ένα δίλεπτο προσπέρασαν με 73-65 (34’). Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του, το Βέλγιο κουράστηκε, αλλά πάνω από όλα υπήρχε και διαφορά ποιότητας των δύο ρόστερ η οποία αποτυπώθηκε έστω και στον επίλογο της αναμέτρησης με αποτέλεσμα η Σλοβενία να πανηγυρίσει τη νίκη με 88-72.




ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν το Βέλγιο προσπέρασε με 63-64, η Σλοβενία άλλαξε το «τσιπάκι» και με επιμέρους σκορ 15-1 πήρε διαφορά, νίκη και πρόκριση. Μέχρι το 32’ της αναμέτρησης πάντως το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τους Βέλγους να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην παρέα του Ντόντσιτς.




MVP: Ο Λούκα Ντόντσιτς σε 35:41 πρόσφερε 35 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, αλλά με άσχημα στατιστικά (7/14διπ., 4/10τριπ., 9/10β.)

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάικ Τόμπι ολοκλήρωσε με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Κλέμεν Πρέπελιτς σκόραρε 13 πόντους.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν βοήθησε καθόλου στην επίθεση ο Ισμαέλ Μπακό ο οποίος έμεινε στους 2 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Την ώρα του παιχνιδιού υπήρξαν αρκετοί διάλογοι μεταξύ των Σλοβένων και μπόλικη μουρμούρα γενικότερα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Σλοβενία τελείωσε με 54% στα δίποντα και 25% στα τρίποντα. Υπήρχε όμως τεράστια διαφορά στις εκτελεσμένες βολές (23/25 – 7/8).

Πηγή: gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Κάρολος ανακηρύχθηκε επισήμως βασιλιάς – «Αφιερώνω ό,τι μου έχει απομείνει από τη ζωή μου στο καθήκον»[βίντεο]

Ελληνοτουρκικά: Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία – «Από τον Έβρο δεν περνάει κανείς» [βίντεο]

Συντάξεις: «Σάλος» με την προσωπική διαφορά – Πότε θα δείτε πραγματική αύξηση, βήμα-βήμα η διαδικασία [βίντεο]

Επιδότηση ρεύματος: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές το επόμενο δίμηνο – Τα κίνητρα που εξετάζονται για μειωμένη κατανάλωση [βίντεο]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]