Αθήνα Καιρός
Euro 2024

Οι Ισπανοί πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν σήμερα (15/7) στη Μαδρίτη, στο «Aeropuerto Madrid-Barajas» όπου θα αποθεωθούν σαν ήρωες, από το βασιλικό παλάτι θαρθουέλα μέχρι τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης, πριν από το αναμενόμενο συναπάντημα με δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας.

Με μαύρες φόρμες και άσπρες μπλούζες, οι Ισπανοί παίκτες και το επιτελείο επέστρεψαν στη χώρα λίγο πριν τις 16:30 (ώρα Ελλάδας), και φωτογραφήθηκαν με το τρόπαιο του Euro που κατέκτησαν κερδίζοντας (2-1) την Αγγλία την Κυριακή στο Βερολίνο, μπροστά από τη σκάλα του αεροπλάνου τους.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα κόκκινο λεωφορείο που επρόκειτο να τους μεταφέρει στο υπόλοιπο του πολυάσχολου προγράμματός τους: θα τους υποδεχθεί στις 19:30 ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και μετά ο αρχηγός της κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ στις 20:30., πριν τη βόλτα με το ανοικτό λεωφορείο στους δρόμους της Μαδρίτης, η οποία πρέπει να τελειώσει με μια τελετή στην πλατεία Cibeles, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22:20.

Το αεροπλάνο που μετέφερε την εθνική από τη Γερμανία χρειάστηκε να υποστεί αναταράξεις και όχι ακριβώς λόγω της κακοκαιρίας. Τόσο οι παίκτες όσο και το επιτελείο γιόρτασαν το Euro και εν πτήση, 12 χρόνια μετά την τελευταία νίκη επί της Ιταλίας.

Η Ισπανία, με ένα τόσο ελκυστικό και συναρπαστικό παιχνίδι, επέστρεψε στην κορυφή της ηπείρου για να γίνει η πρώτη ομάδα που κέρδισε ένα 4ο Euro μετά τις στέψεις του 1964, του 2008 και του 2012.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τι κάναμε. Θα επιστρέψουμε στην Ισπανία και θα μπορέσουμε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία με τους φιλάθλους μας, την αγάπη και τη ζεστασιά που μας έδωσαν», είχε πει πριν την αναχώρηση από το Βερολίνο ο Νίκο Γουίλιαμς, ο πρώτος σκόρερ στον τελικό.

Στην πραγματικότητα, χιλιάδες φίλαθλοι αναμένεται να παρατείνουν το πάρτι που έχει ήδη ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, της Παμπλόνα και του Μπιλμπάο.

«Η αήττητη αρμάδα!!!», εμφανίστηκε στο πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας Marca το πρωί της Δευτέρας, η οποία χαιρέτισε «Το τέταρτο θαύμα» στο τέλος ενός «αξέχαστου αγώνα». «Η ισπανική εθνική ομάδα μπορεί να παρακολουθήσει τους πάντες από ψηλά, δώδεκα χρόνια μετά, το ποδόσφαιρο έρχεται σπίτι όχι στην Αγγλία, αλλά στην Ισπανία!», τόλμησε η εφημερίδα.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]