Αθήνα Καιρός

Μπαρτζώκας για Final Four: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι δεδομένο ότι θα είναι εκεί – Δεν μας απασχολεί ο αντίπαλος»

4 λεπτά
Μπαρτζώκας για Final Four: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι δεδομένο ότι θα είναι εκεί – Δεν μας απασχολεί ο αντίπαλος»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τοποθετήθηκε στη Media Day του Ολυμπιακού ενόψει του Final Four της Euroleague που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το τριήμερο 22–24 Μαΐου, αναλύοντας την πορεία της ομάδας, την πίεση της διοργάνωσης και τον ημιτελικό απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει για πέμπτη διαδοχική χρονιά σε Final Four, ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι αυτή η παρουσία δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητη, παρά τη γενικότερη αίσθηση που έχει διαμορφωθεί.

«Αναμφίβολα ναι. Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για κάθε ομάδα να συμμετέχει στο Final Four… έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου ότι ο Ολυμπιακός ούτως ή άλλως θα είναι, που δεν είναι αλήθεια αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως οι υψηλές προσδοκίες επιβαρύνουν την ομάδα με επιπλέον πίεση.

Για τον ημιτελικό απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ο Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν επηρεάζεται από το πλαίσιο ή τις συνθήκες: «Δεν παίζει καθόλου ρόλο ποιος είναι ο αντίπαλος. Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να κοιτάξουμε ένα παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, που θα είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό. Οποιαδήποτε άλλου είδους σκέψη… είναι πονηρή».

Αναφερόμενος στο αν η ιδιότητα της Φενέρ ως πρωταθλήτριας Ευρώπης μειώνει την πίεση, απάντησε αρνητικά: «Όχι καθόλου. Η πίεση στον Ολυμπιακό είναι δεδομένη… Η Φενέρμπαχτσε είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης μέχρι να μην είναι».

Για την περσινή σεζόν, σημείωσε ότι οι τραυματισμοί επηρέασαν καθοριστικά την εικόνα της ομάδας στο Final Four: «Πέρσι είχαμε έξι τραυματίες και ήμασταν εκτός φόρμας… Φέτος είμαστε υγιείς και έχουμε καλύτερη προετοιμασία», υπογραμμίζοντας ότι κάθε χρονιά έχει διαφορετικές απαιτήσεις.

Παράλληλα στάθηκε στη σημασία της πνευματικής διαχείρισης σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου τουρνουά, αλλά και στον τρόπο που λειτουργεί η δημοσιότητα γύρω από τη διοργάνωση: «Πόσο θα αποφύγουμε τις πονηρές ερωτήσεις που κάνουν τη συνήθως σήμερα… για να χρησιμοποιηθούν μετά για κλικ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ομάδα είναι έμπειρη σε τέτοιες καταστάσεις.

Για την απουσία του Παναθηναϊκού, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχει καμία σχέση, δεν μας ενδιαφέρει ποιος δεν είναι».

Τέλος, αναφερόμενος στην εποχή των social media και της συνεχούς έκθεσης, τόνισε την ανάγκη προσαρμογής: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στην εποχή μας… ας προσπαθήσουμε όλοι να ζήσουμε και τις στιγμές», επισημαίνοντας ότι η εμπειρία του αγώνα δεν πρέπει να χάνεται μέσα στην καταγραφή της.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]