Ο τεχνικός της ΑΕΛ είχε δηλώσει: «πιστεύω ο Ατρόμητος να χτυπήσει όλα τα ματς όπως σήμερα, αν και κάποιοι λένε ότι δεν θα το κάνει». Η ανακοίνωση της ΠΑΕ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις «καφενειακού επιπέδου» και αξιολογεί την επάρκεια του προπονητή για την κατηγορία.
«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις καφενειακού επιπέδου του προπονητή της ΑΕΛ, Σάββα Παντελίδη, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του χθεσινού μας αγώνα. Δεν μας προξένησαν καμία εντύπωση, γιατί γνωρίζουμε ότι η σοβαρότητα και ο σεβασμός είναι άγνωστες λέξεις για εκείνον, όπως και η αυτοκριτική γιατί και στις δύο περιόδους που δούλεψε στον Ατρόμητο και δεν είχε σταυρώσει νίκη, πάντα έφταιγαν οι άλλοι! Τον προτρέπουμε δε, να ασχοληθεί με τα μαγαζιά εστίασης που διαθέτει, κλάδο στον οποίο διακρίνεται, γιατί για προπονητική επιπέδου Super League είναι «λίγος»!
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να τον καλέσουν για να αποκαλύψει τους πληροφοριοδότες του, αλλιώς θα τον καλέσουμε εμείς με νόμιμες ενέργειες. Όσον αφορά τον διαιτητή Κατοίκο, είναι γνωστό ότι είναι η επιτομή του διαιτητή «καταστρέφω ένα παιχνίδι», αλλά χθες γνωρίσαμε ένα άλλο «μπουμπούκι» ονόματι Φίτσα, που έβλεπε παραβάσεις μόνο στον πάγκο μας, αποβάλλοντας αναίτια τον προπονητή μας για πρώτη φορά στην καριέρα του, τον βοηθό του και τον τεχνικό μας διευθυντή, κερδίζοντας κάποια λεπτά αναγνωρισιμότητας. Αν πιστεύει ότι με τέτοια συμπεριφορά θα ανέβει στους πίνακες της Super League, είναι βαθιά νυχτωμένος. Κλείνοντας, θέλουμε να ευχηθούμε στην ιστορική ΑΕΛ, με την οποία δεν μας χωρίζει τίποτα, να πετύχει τον στόχο της».
Η ενέργεια της ΠΑΕ έρχεται μετά τη νίκη με 3-2 στο Περιστέρι και τις παρατηρήσεις για το μέλλον των playout που διατύπωσε ο Παντελίδης. Στην ανακοίνωση η ομάδα επισημαίνει επίσης την κρίση στη διαιτησία, επικεντρώνοντας στο όνομα Κατοίκος και στον βοηθό που αναφέρθηκε ως Φίτσας, και καταγγέλλει την αποβολή του προπονητή και συνεργατών του ως αναίτια.
Η ΠΑΕ ζητά από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τους ισχυρισμούς και διαμηνύει ότι θα προβεί σε νόμιμες ενέργειες εάν δεν υπάρξει προσέγγιση από τις αρχές. Από την πλευρά του Σάββα Παντελίδη δεν έχει εκδοθεί, μέχρι στιγμής, νέα γραπτή απάντηση που να ανακαλεί ή να διευκρινίζει τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου. Το ζήτημα πλέον μεταφέρεται στις αρμόδιες υπηρεσίες και στις διοργανώτριες αρχές της Super League, ενώ παραμένει η αγωνιστική αναμέτρηση της ΑΕΛ για την επίτευξη του στόχου της. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα και στις δύο πλευρές να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις. Η ΠΑΕ δηλώνει ότι διαθέτει στοιχεία και προτίθεται να τα προσκομίσει όπου απαιτηθεί.