Αθήνα Καιρός

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: O «killer» Πόνσε «υπέγραψε» την ανατροπή [δείτε τα γκολ]

10 λεπτά
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: O «killer» Πόνσε «υπέγραψε» την ανατροπή [δείτε τα γκολ]

Ανατρέποντας το εις βάρος της 1-2 του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ επικράτησε 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena και παρέμεινε στην κορυφή της Super League μετά την 25η αγωνιστική.

Οι Σιμάνσκι (15΄), Πόνσε (69΄, 79΄) και Λιούμπιτσιτς (74΄) πέτυχαν τα γκολ της πρωταθλήτριας, ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Σομποτσίνσκι (35΄), Τζίμας (44΄).

Σε ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς αλλά οι φιλοξενούμενοι πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια! Στο 15ο λεπτό από εξαιρετική προσπάθεια του Άμραμπατ, ο Σιμάνσκι πλάσαρε σε πρώτο χρόμο και άνοιξε το σκορ με το πρώτο του εφετινό γκολ.




Η ΑΕΚ έμοιαζε να διαχειρίζεται άνετα το ματς, όμως σταδιακά ο ΠΑΣ άρχισε να πατάει καλύτερα στα πόδια του και να εγείρει αξιώσεις για κάτι καλό στη Νέα Φιλαδέλφεια.




Έτσι, στο 35΄ η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σομποτσίνσκι που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-1. Στο 44΄ ο Λέο έκλεψε από τον Τσούμπερ, πέρασε στον Τζίμα κι αυτός με «οβίδα» στην απέναντι γωνία έγραψε το 1-2.




Ήταν προφανές ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει στην ΑΕΚ. Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, αλλά η Ένωση έμοιαζε περισσότερο επηρεασμένη, παρότι οι κομβικοί παίκτες της (Γκαρσία, Πινέδα, Τσούμπερ) ήταν παρόντες.




Όπως ήταν φυσιολογικό, η ΑΕΚ αύξησε την πίεση από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, υποχρεώνοντας τον ΠΑΣ σε παθητικό ρόλο. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν συνεχώς τη μπάλα στην κατοχή τους και, μολονότι δεν δημιουργούσαν κλασικές ευκαιρίες, επέφεραν τεράστια κόπωση στους αντιπάλους τους. Τα συνεχή «γεμίσματα» καρποφόρησαν στο 69΄ όταν από φάουλ του Μάνταλο ο Πόνσε με κεφαλιά ισοφάρισε.

Πέντε λεπτά αργότερα, νέο κόρνερ με τον Ελίασον, ο Χατζισαφί έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Λιούμπιτσιτς πρόλαβε τον Σούλη για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.




Ήταν το πρώτο γκολ του Αυστριακού με τη φανέλα της ΑΕΚ. Στο 80΄ ξανά φάουλ του Μάνταλου, κεφαλιά του Πόνσε και 4-2! Μέχρι το σημείο εκείνο η Ένωση είχε τέσσερα σουτ στον στόχο, ισάριθμα γκολ, τα τρία εκ των οποίων σε στημένες φάσεις και μέσα σε διάστημα 10 λεπτών. Ήταν επόμενο να φτάσει στη νίκη, με τέτοια αποτελεσματικότητα!




Διαιτητής: Δημήτρης Μαλούτας

Κίτρινες: Τζίμας, Σούλης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57΄ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (79΄ Μήτογλου), Σιμάνσκι (57΄ Γιόνσον), Άμραμπατ, Πινέδα, Ελίασον, Τσούμπερ (57΄ Μάνταλος), Γκαρσία (46΄ Πόνσε)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Τσαούσης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Λιάσος, Ντεμίρ (64΄ Τουτού), Τζίνο (84΄ Μπεγκάλα), Ροζάλες (75΄ Κόντε), Τζίμας (75΄ Πανάγου), Λέο Μπατίστ

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]