Super league 1: Μοιρασμένη πρεμιέρα στη Λεωφόρο – 1-1 ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ

eleftherostypos.gr
Newsroom
6 λεπτά
Super league 1: Μοιρασμένη πρεμιέρα στη Λεωφόρο – 1-1 ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ

Χωρίς νικητή (1-1) έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι στην πρεμιέρα των play off της Super League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Η Ένωση έκανε μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να νικήσει. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το γρήγορο προβάδισμά του και οι αποστάσεις στη βαθμολογία έμειναν αναλλοίωτες.

Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και μόλις στο 2’ από μπαλιά του Μισελέν, ο Τσούμπερ «χώθηκε» στην περιοχή και πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά μετά (4’) οι «πράσινοι» έκλεψαν ψηλά την μπάλα, ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα προς τον Αϊτόρ που μπήκε στην περιοχή κι «έσκαψε» τον Στάνκοβιτς, κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Παρά το προβάδισμά τους πάντως, οι «πράσινοι» φάνηκαν να έχουν «θέμα» στην κυκλοφορία της μπάλας την οποία έχαναν με ευκολία στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Στο 16’ ο Τσούμπερ βρήκε λίγο χώρο και δοκίμασε το πόδι του, όμως ο Διούδης είχε καλή αντίληψη της πορείας της μπάλας και μπλόκαρε.

Στο 34’ από σέντρα του Άμραμπατ ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, αλλά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη, ενώ στο 42’ ο Μισελέν βρήκε λίγο χώρο και σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των «πράσινων».

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Άμραμπατ έβγαλε εξαιρετική πάσα στον χώρο προς τον Αραούχο, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Διούδη, που τον ανέτρεψε καθαρά.

Μετά από τρία λεπτά ο Μαροκινός ακραίος επιθετικός της ΑΕΚ (δεύτερο των καθυστερήσεων του ημιχρόνου) εκτέλεσε το πέναλτι και παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ του «τριφυλλιού» που ακούμπησε την μπάλα, ισοφάρισε σε 1-1. Στο 53’ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Μήτογλου, αλλά το VAR έδειξε ότι ο αμυντικός της ήταν σε θέση οφσαϊντ και αυτόματα το γκολ ακυρώθηκε.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ένταση, πολλά φάουλ και καλό ρυθμό. Όχι όμως και τις πολλές φάσεις. Η ΑΕΚ προσπάθησε με τον Αραούχο από τα πλάγια δίχως αποτέλεσμα. Ο Αργεντίνος στο 83’, πλάγια μέσα στην περιοχή ξέφυγε και έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Διούδη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, στη μοναδική καλή φάση του στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός απείλησε όταν Παλάσιος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πέρασε δύο αντιπάλους του, έκανε το σουτ, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε.

Ως το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα. Οι δυνάμεις είχαν στερέψει και η ισοπαλία ήταν μάλλον ένα δίκαιο αποτέλεσμα στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Κίτρινες: Κουρμπέλης, Διούδης, Μαουρίτσιο – Σιμόες, Άμραμπατ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (59’ Μαουρίτσιο), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (46’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (92’ Βιτάλ), Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνιες).

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (87’ Λε Ταλέκ), Χατζησαφί, Άμραμπατ (78’ Γκαρσία), Μάνταλος (75’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (87’ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version