Η διοίκηση της Λίγκας και οι εκπρόσωποί της, σύμφωνα με την «live Sport» αποφάσισαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με παράγοντες της ΕΠΟ να υποβιβάζεται όποια ομάδα δεν θα μπορεί να αδειοδοτηθεί για οικονομικούς λόγους στο τέλος της σεζόν, ανεξαρτήτως κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα.
Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς
Μάλιστα στο δημοσίευμα τονίζεται ότι στη Σούπερ Λίγκα έχουν λάβει την απόφασή τους και δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω, ενώ εκείνο που μένει είναι η συναίνεση της διοίκησης της Ομοσπονδίας.
Υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση που είχε λάβει ο συνεταιρισμός για τις αδειοδοτήσεις της σεζόν 2016/17 αναφέρεται: «ΠΑΕ που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Super League περιόδου 2016-17 η οποία δεν θα λάβει άδεια ΕΠΟ κατά τη διαδικασία αδειοδότησης Απριλίου-Μαΐου 2017, θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα υποβιβάζεται στη Football League, μόνο όμως αν ο λόγος μη αδειοδότησης συνίσταται είτε (α) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης ή (β) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητικό προσωπικό της ΠΑΕ (ήτοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητών ή μέλη του τεχνικού επιτελείου) είτε (γ) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία ή αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες ή σωματεία».
Η συγκεκριμένη απόφαση, όμως, είναι πάρα πολύ δύσκολο να προχωρήσει από την στιγμή που η οικονομική κατάσταση των περισσότερων ΠΑΕ είναι τραγική.
Ελάχιστες είναι οι ομάδες που δεν έχουν χρέη προς καμία κατεύθυνση και αν τεθεί σε εφαρμογή το συγκεκριμένο μέτρο τότε στην Σούπερ Λίγκα δεν θα υπάρχουν αρκετές ΠΑΕ ώστε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Εννοείται πως δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης για το αν μπορούν να αντικατασταθούν από ομάδες της football league καθώς εκεί τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.
Ο μόνος τρόπος να προχωρήσσει το συγκεκριμένο μέτρο είναι η τελική απόφαση να έχει πάρα πολλά «παραθυράκια» που είναι και το πιο πιθανό σενάριο.













![Πλεύση Ελευθερίας: Viral η ένσταση σε μπακαλοτέφτερο [δείτε εικόνα]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/04/konstantopoulou-1-300x200-jpeg.webp)







![Αλέξης Τσίπρας: Ίδια κόλπα με το #askTsipras, 11 χρόνια μετά [δείτε βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/07/tsipras-1024x683.jpg)