Μεγάλη νίκη για τη Λίβερπουλ – Κέρδισε με 1-0 τη Σίτι

31/12/16 • 21:51 | UPD 31/12/16 • 21:51

Η Λίβερπουλ πήρε (1-0) το μεγάλο ματς με την Σίτι και από το -6 από την κορυφή, μπορεί να ονειρεύεται ότι το 2017 θα της φέρει επιτέλους τον τίτλο.

Η τελευταία φορά που γύρισε ματς που έχανε από ημίχρονο στην Premier League εκτός έδρας, ήταν τον Απρίλιο του 1995. Από την στιγμή λοιπόν που προηγήθηκε η Λίβερπουλ, ήταν απλά στατιστικό δεδομένο ότι η Σίτι δεν θα μπορούσε να το γυρίσει, καθώς θα χρειαζόταν να βάλει τέλος σε μία αρνητική συνήθεια που διατηρεί εδώ και 21 χρόνια. Στο τελευταία σφύριγμα του μεγάλου ραντεβού, με το οποίο έκλεισε ποδοσφαιρικά το 2016, εκείνη που μπορεί να το γιορτάσει, είναι η ομάδα του λιμανιού, που πήρε το 1-0 και παρέμεινε στο -6 από την κορυφή.

Το παιχνίδι δεν ήταν θεαματικό, δεν είχε πολλές φάσεις και κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο δικό της. Οι γηπεδούχοι στην πρώτη φορά που βγήκαν μπροστά, βρήκαν και το γκολ της νίκης. Ο Λαλάνα έβγαλε τη σέντρα (σ.σ.: κανένας μέσος στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα δεν έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ: 7 δικά του και 7 ασίστ) και ο Βαϊνάλντουμ το έβαλε με καρφωτή κεφαλιά.

Η Σίτι δε έβγαλε απολύτως καμία αντίδραση. Η πρώτη δική της καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Σίλβα στο 55′. Εκτοτε οι Πολίτες πίεσαν, η Λίβερπουλ είχε προβλήματα στην κυκλοφορία, μα δεν απειλούνταν κιόλας. Κάπως έτσι πήγε λοιπόν η αναμέτρηση μέχρι το τέλος και αυτό βόλευε τους Κόκκινους, που μπορούν να καμαρώνουν για τη χρονιά που φεύγει, κάνοντας δύο ρεκόρ στην ιστορία τους στην Premier League. Εφτασαν τους 43 βαθμούς σε ημορολογιακό έτος (42 το 2009) και τα 87 γκολ (τόσα είχε και το 1985 πριν την Premier League). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπορούν να ονειρεύονται για τη χρονιά που έρχεται…

Copy link
Powered by Social Snap