Η Μάντσεστερ Σίτι διαθέτει μισό εκατομμύριο ευρώ σε φιλανθρωπίες τις μέρες των Χριστουγέννων

20/12/16 • 17:54 | UPD 20/12/16 • 17:54

Σχεδόν 400.000 λίρες ή διαφορετικά περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, είναι το ποσό που θα διαθέσει η Μάντσεστερ Σίτι, σε φιλανθρωπικά έργα τις εορτές των Χριστουγέννων, χάρη σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που περιλαμβάνει επίσης τους οπαδούς.

Η Σίτι για την πρωτοβουλία αυτή, δημιούργησε μία ιστοσελίδα (cityzensgiving.org), προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των οπαδών. Στα καταστήματα της Μάντσεστερ Σίτι, σε ορισμένες περιοχές του σταδίου, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, βρίσκονται αυτές τις εβδομάδες, τοποθετημένα μεγάλα καλάθια και ψεύτικα μπλε νομίσματα. Αυτά τα νομίσματα, οι οπαδοί μπορούν να τα ρίχνουν, σε ένα από τα έξι κουτιά που αντιστοιχούν σε έξι διαφορετικά κοινωνικά έργα που η Μάντσεστερ Σίτι έχει αποφασίσει να στηρίξει σε 6 διαφορετικές πόλεις του κόσμου.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αποφασίσουν , που θα καταλήξουν τα χρήματα. Μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην κοινωνική ένταξη των ανέργων στο Μάντσεστερ, την σχολική ένταξη μέσω του αθλητισμού για τους νέους στα προάστια της Νέας Υόρκης, την κοινωνικοποίηση για τα παιδιά της Μελβούρνης, τη στήριξη της απασχόλησης των νέων στην Πόλη του Μεξικού, προγράμματα της μείωσης του κινδύνου του HIV για τον πληθυσμό της Μπαντούνγκ (Ινδονησία) και ένα έργο της ένταξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Πεκίνο.

Με αυτό τον τρόπο η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαιώνει τον διεθνή χαρακτήρα της και δείχνει εκείνο που μπορεί να κάνει το ποδόσφαιρο για την κοινωνία.