Κούγιας: Διώχνει τα ελληνόπουλα και μαζεύει όλους τους αληταράδες ο Παναθηναϊκός

18/12/16 • 23:23 | UPD 18/12/16 • 23:23

Στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Κούγιας με το αφεντικό της ΑΕΛ να υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι «αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν μπορεί  ένας Παναθηναϊκός να έχει ποδοσφαιρική λογική να διώχνει όλα τα ελληνόπουλα και να μαζεύει όλους τους αληταράδες, οι οποίοι ήρθαν εδώ να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα» αναφερόμενος στον Παναθηναϊκό.

«Είδατε σήμερα πραγματικό ποδόσφαιρο από δύο ομάδες που διεκδίκησαν τη νίκη και ανέβλυζαν υγεία. Αυτήν την υγεία, τη βλέπαμε στις εξέδρες, στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που μόχθησαν για να πάρουν κάτι παραπάνω, ακόμη κι αν δεν το πήραν.

Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Ήταν όπως το προβλέψαμε, γι’ αυτό το λόγο δε βάλαμε πολλούς ποδοσφαιριστές με τα Τρίκαλα δεν έχουμε το βάθος για δύο διοργανώσεις, είναι κρίσιμο και το επόμενο ματς.

Κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο  το οποίο απέδωσε ο,τι ακριβώς είπα, αυτό που τους είπα δεν απέδιδε την εικόνα των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών με τον Τσιώλη προπονητή, από τότε που ήρθε ο Τσιώλης, η ομάδα διεκδικεί πάντα τη νίκη.

Στο Αγρίνιο χάσαμε τη νίκη στο 88ο λεπτό, με τον Ατρόμητο εάν δεν έμπαινε το γκολ με το χέρι…, με τη Ξάνθη διεκδικήσαμε επί ίσοις όρους τη μάχη, είχαμε έναν άπειρο ποδοσφαιριστή, ο Βασιλακάκης ήταν έμπειρος και σκόραρε.

Η ΑΕΛ δεν είναι τυχαία ομάδα, έχουμε ένα ποδοσφαιρικό εγωισμό που ακόμη και ισοπαλία μας ενοχλεί. Είμαι εραστής της νίκης. Δεν μπορούμε να βλέπουμε γήπεδα παράγκες μη εξαιρουμένου και του γηπέδου του Παναθηναϊκού και να υποβαθμίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, τον Πανιώνιο, «κοιμήθηκε ο Θεός» και χάσαμε από την ΑΕΚ, το εγκληματικό, μη-ανθρώπινο λάθος του Ντεγκρά με τον Ηρακλή, μας στέρησε δύο βαθμούς.

Στεναχωριέμαι γιατί δεν μπορώ να βλέπω αυτή την εικόνα ποδοσφαιριστών. Βλέπω τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, να έχουν μόνο ξένους ποδοσφαιριστές. Αναγκάζεσαι κι εσύ να τους ακολουθήσεις. Ο Παναιτωλικός κι αυτός είχε μια βάση ελληνική και τώρα έχει ξένους.

Ο Αστέρας βασίζεται σε Έλληνες κι εάν δεν είχε διαιτητικές εύνοιες θα ήταν σε θέση υποβιβασμού. Εγώ στεναχωριέμαι όταν παίζουμε με μια τεράστια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός που κατά καιρούς είχε τεράστιους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορώ να βλέπω τέτοια εικόνα.

Δεν μπορεί ένας Παναθηναϊκός να διώχνει όλα τα ελληνόπουλα και να μαζεύει όλους αυτούς τους αληταράδες οι οποίοι ήρθαν εδώ να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα. Κάθε Δευτέρα αντιμετωπίζω τον Κυριάκο Θωμαϊδη, έχει κάνει τόσο κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εγώ τον χρησιμοποίησα… Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον Γιάννη Αλαφούζο. Πρώτα φτιάχνεις ποδοσφαιρική ομάδα και όχι τηλεοπτική εκπομπή, πρώτα φτιάχνεις αυτό που καμαρώνουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και δεν κοιτάζεις κάθε άνθρωπο που δεν κάνει το κέφι σου να τον εξοντώνεις ηθικά κάθε Δευτέρα. Θα ήθελα να δείξουν καρέ καρέ τι κάνει ο Μπεργκ κάθε Κυριακή και να δείξουν και σήμερα τι έκανε, έπρεπε να έχει αποβληθεί πρώτος. Τα πράγματα πρέπει να παίρνουν τον δρόμο τους».