Απίστευτο: Η Σαπεκοένσε τιμωρήθηκε γιατί μετα την αεροπορική τραγωδία δεν μπορούσε να αγωνιστεί

12/12/16 • 17:01 | UPD 12/12/16 • 17:01

Με αφαίρεση δυο βαθμών και πρόστιμο τριάντα χιλιάδων δολαρίων τιμωρήθηκε η Σαπεκοένσε γιατί δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μινέιρο.

Η βραζιλιάνικη ομάδα ξεκληρίστηκε μετά το τραγικό δυστύχημα στην Κολομβία, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 19 ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο αλλά αυτό δεν φάνηκε να συγκινεί την βραζιλιάνικη ομοσπονδία που τήρησε τον κανονισμό, παρά το γεγονός πως και η Ατλέτικο Μινέιρο είχε τονίσει πως δε γίνεται να διεξαχθεί η αναμέτρηση, από τη στιγμή που η Σαπεκοένσε δεν είχε παίκτες στο ρόστερ της.

Στο μεταξύ, ο δημοσιογράφος, Ράφαελ Χένζελ, ο οποίος επέζησε της συντριβής του μοιραίου αεροπλάνου, τόνισε για τις στιγμές που έζησε: «Όταν έσβησαν τα φώτα και η μηχανή, φοβηθήκαμε, αλλά κανείς από μας δεν περίμενε να συντριβούμε. Κανείς δεν μας είπε να βάλουμε ζώνη ή ότι υπήρχε κίνδυνος. Πετούσαμε χωρίς να ξέρουμε καν τι θα γίνει, μέχρι να έρθει το σοκ αυτό. Μετά τη συντριβή ένιωσα σαν να ήμουν σε ταινία, σε έναν εφιάλτη. Πίστευα πως κάποια στιγμή θα ξυπνούσα. Το χειρότερο ήταν που είδα δίπλα μου σκοτωμένους συναδέλφους μου και άλλους ανθρώπους. Είχα σπασμένα πλευρά και έπρεπε να βάλω τα δυνατά μου για να απεγκλωβιστώ».