Παίρνει μέτρα ο υφυπουργός αθλητισμού

Σοβαρά επεισόδια στον αγώνα μπάσκετ γυναικών Πανιώνιος-Ολυμπιακός

04/12/16 • 15:43 | UPD 04/12/16 • 15:43

Σοβαρά επεισόδια εντός κι εκτός του κλειστού της οδού Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη έγιναν μεταξύ οπαδών του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού πριν τον αγώνα για την Α1 Γυναικών!

Μια ομάδα περίπου 100 οπαδών των «ερυθρόλευκων» μπήκαν στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις περίπου 15 λεπτά πριν το τζάμπολ και μετά από «κόντρες» με τους οπαδούς του Πανιωνίου που δεν είδαν με καλό μάτι την παρουσία τους, αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Τότε ξέσπασαν συμπλοκές σώμα με σώμα στις κερκίδες και εν συνεχεία έξω από το γήπεδο με λοστούς, καδρόνια και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.

Ο Yφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ενημερώθηκε άμεσα για τα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στο παιχνίδι Πανιώνιος- Ολυμπιακός για την Α1 μπάσκετ των γυναικών και μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αστυνομικές αρχές, ώστε να έχει απόλυτη εικόνα για το τι έχει συμβεί μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Οπως τονίζεται από το υφυπουργείο υέτοια περιστατικά βίας δεν αρμόζουν στο πνεύμα του αθλητισμού και η Κυβέρνηση έχει εκφράσει πολλάκις, μέσω της Αθλητικής Ηγεσίας της χώρας, την κατηγορηματική πρόθεσή της να πατάξει τις πηγές από τις οποίες εκπορεύεται.

Ο κ. Βασιλειάδης θα ζητήσει τις εκθέσεις της Αστυνομίας, καθώς και των αρμόδιων για την τέλεση του αγώνα φορέων, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα με απόλυτη αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση.