Η Ατλέτικο Νασιονάλ ζητά να δοθεί το «Κόπα Σουδαμρικάνα» στην Τσαπεκοένσε

30/11/16 • 16:34 | UPD 30/11/16 • 16:34

Την κίνηση «fair play» της δεκαετίας έκανε η Ατλέτικο νασιονάλ, η οποία ζήτησε από την CONMEBOL να δοθεί το τρόπαιο Κόπα Σουδαμερικάνα στην Τσαπεκοένσε, οι παίκτες της οποία βρήκαν τραγικό θάνατο στο αεροπορικό δυστύχημα της Τρίτης στην Κολομβία.

Η Ατλέτικο Νασιονάλ επρόκειτο να αντιμετωπίσει σε δύο τελικούς την Βραζιλιάνικη ομάδα, η οποία έφτανε σε αυτούς για πρώτη φορά στην Ιστορία της και ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό.

Η CONMEBOL αποφάσισε να ματαιώσει τις δύο αναμετρήσεις, ωστόσο οι Κολομβιανοί ζητούν να γίνει απονομή του τίτλου. Ζητούν αυτός να δοθεί στην Τσαπεκοένσε, να τιμηθεί και με αυτόν τον τρόπο η μνήμη των θυμάτων, των ποδοσφαιριστών που βρισκόταν δύο βήματα πριν από την πιο μεγάλη στιγμή της ιστορίας της.

Ζητούν, επίσης, το χρηματικό έπαθλο που δίνεται ως πριμ στην ομάδα που κατακτά το Κόπα Σουδαμερικάνα να δοθεί στις οικογένειες των θυμάτων.

Το αίτημα της Ατλέτικο Νασιονάλ δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τη Συνομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής. Ωστόσο πρόκειται για κίνηση εξαιρετικά σημαντική καθώς η ομάδα της Κολομβίας μπορεί να έχει κατακτήσει δύο φορές το Κόπα Λιμπερταδόρες, ωστόσο σε έξι παρουσίες της στο Κόπα Σουδαμερικάνα έχει ηττηθεί σε δύο τελικούς…

Copy link
Powered by Social Snap