Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1 ο Νίκο Ρόσμπεργκ!

27/11/16 • 17:19 | UPD 27/11/16 • 17:19

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1 για πρώτη φορά στην καριέρα του αναδείχτηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ!
Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes, τερμάτισε δεύτερος στο σημερινό Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, μια θέση που του ήταν υπεραρκετή για να του χαρίσει το στέμμα του πρωταθλητή!

Ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος εκκινούσε από την πρώτη θέση, έκανε ότι μπορούσε για να αλλάξει έστω την τελευταία στιγμή την κατάσταση στο πρωτάθλημα.

Ο Βρετανός πιλότος σε όλη τη διάρκεια του Grand Prix, διατηρούσε την πρωτοπορία και όσο περνούσαν οι γύροι, βλέποντας χωρίς να αλλάζει τίποτα στην κατάταξη, αποφάσισε να τραβήξει το πόδι του από το γκάζι και να παίξει άμυνα, καθυστερώντας τον δεύτερο Ρόσμπεργκ.

Η σκέψη του Χάμλιτον ήταν να καθυστερήσει τον ομόσταβλό του, ώστε να τον πλησιάσουν τα υπόλοιπα μονοθέσια με μοναδικό σκοπό να τον προσπεράσουν.

Ο Φέτελ με τον Φερστάπεν κατάφεραν να φτάσουν πίσω από τον Ρόσμπεργκ, όμως εκείνη τη στιγμή όλα πλέον ήταν αργά, με τον Γερμανό πιλότο να διατηρεί εύκολα τη δεύτερη θέση και να αναδεικνύεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2016.

Το 1982 ο Κέκε Ρόσμπεργκ κατέκτησε το πρωτάθλημα και 34 χρόνια μετά ο γιος του, Νίκο, έφτασε και αυτό με τη σειρά του στην κορυφή!

Copy link
Powered by Social Snap