ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σκάνδαλο στο Αγγλικό Ποδόσφαιρο- Προπονητής βίαζε ανήλικους παίκτες

24/11/16 • 16:37 | UPD 24/11/16 • 16:39

Ένα τεράστιο σκάνδαλο έχει προκύψει στο Βρετανικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα, με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από προπονητή σε νεαρούς παίκτες, να έρχονται η μια μετά την άλλη.

Αυτή τη φορά ήταν σειρά του πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτυ David White να αποκαλύψει πως υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή του και να γίνει ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που έχει κάνει τέτοια καταγγελία

Είχε προηγηθεί ο 52χρονος σήμερα, πρώην διεθνής παίκτης Paul Stewart, ο οποίος μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mirror και αποκάλυψε ότι δρούσε στο ποδόσφαιρο κύκλωμα παιδόφιλων με εκατοντάδες θύματα ενώ υποστήριξε ότι είναι ακόμη πολλοί αυτοί που πρέπει να μιλήσουν. «Όσα έζησα στα παιδικά μου χρόνια και στο ποδόσφαιρο με οδήγησαν στο ποτό και στα ναρκωτικά, ενώ πολλές φορές σκέφτηκα και την αυτοκτονία», δήλωσε αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του θύτη.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής Andy Woodward, 43 ετών σήμερα είναι ο πρώτος που πρόσφατα μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε ότι ο προπονητής του Μπάρι Μπένελ, που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί ως παιδόφιλος, τον κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ο ίδιος ήταν ανήλικος.

Τις καταγγελίες του Woodward ακολούθησαν οι αποκαλύψεις του πρώην ποδοσφαιριστή Steve Walters, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Guardian και ανέφερε ότι υπήρξε και αυτός θύμα του Μπένελ.

Ο David White, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι βιάστηκε από τον Μπένελ στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 όταν έπαιζε στην ομάδα Whitehill FC junior στο Μάντσεστερ.

Ο ίδιος δήλωσε: «Για πολλούς λόγους και σχεδόν για δύο δεκαετίες κράτησα το μαρτύριό μου μυστικό από την οικογένειά μου και τους φίλους μου».

Ο Μπένελ έχει φυλακιστεί συνολικά τρεις φορές για κακοποίηση ανηλίκων και η μία εξ αυτών ήταν στις ΗΠΑ. Το 2015 καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση για την κακοποίηση 12χρονου αγοριού σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μάκλσφιλντ.

Η ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Βρετανίας (PFA) θεωρεί ότι ο αριθμός των σχετικών καταγγελιών αναμένεται να αυξηθεί.