Επιστολή του Δρόσου προς τον Βόσνιο ομόλογό του

«Συγγνώμη» από τον πρόεδρο της ΕΠΟ για το απαράδεκτο πανό

14/11/16 • 22:11 | UPD 14/11/16 • 22:16

Συγγνώμη ζήτησε ο ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας Γιάννης Δρόσος από τους Βόσνιους για το απαράδεκτο πανό που αναρτήθηκε » το βράδυ της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης», σχετικά με την σφαγή στην Σρεμπένιτσα.

Ο κ. Δρόσος με επιστολή του προς τον ομόλογό του της Βοσνιακής Ομοσπονδίας, Ελβεντίν Μπέγκιτς, καταδικάζει την συγκεκριμένη ενέργεια, τονίζοντας ότι προσβάλει όλους τους Έλληνες, ξεκαθαρίζει ότι δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων και καταλήγει ζητώντας συγγνώμη από το φίλο λαό της Βοσνίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Ελβεντίν Μπέγκιτς
Πρόεδρο Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Αθήνα, 14/11/2016

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Με την ιδιότητα του Προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και προσωπικώς, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω την μεγάλη μου λύπη για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με αηδιαστικό και φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη. Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.

Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία και όλοι μας θα πράξουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης .

Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω συγγνώμη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας σας γι αυτήν την μισαλλόδοξη ενέργεια.

Με εκτίμηση
Γιάννης Δρόσος
Πρόεδρος Π.Δ.Ε./Ε.Π.Ο.»

drosos-signomi-1300