Βασιλειάδης (υφυπουργός αθλητισμού): Θα συνεχίσω το έργο του Κοντονή

07/11/16 • 12:26 | UPD 07/11/16 • 12:26

«Θα συνεχίσω το έργο που αφήνει ο Κοντονής, είναι μεγάλη τιμή η επιλογή μου στη θέση αυτή. Ο Κοντονής έριξε γροθιά στο μαχαίρι. Θα συνεχίσω από την ίδια θέση, δεν μπορούν να συνεχιστούν οι έκνομες καταστάσεις στο ποδόσφαιρο», τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης στην σύντομη τοποθέτηση του κατα την διάρκεια παράδοσης – παραλαβής του υφυπουργείου αθλητισμού.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο κ. Φίλης ως πρώην Υπουργός Παιδείας ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Κοντονή για τα όσα πρόσφερε.

Ποιός είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης

Ο 39χρονος «αδιάφθορος» αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού έχοντας στους ώμους τεράστια εμπειρία σε θέματα διαφθοράς, κάτι που περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας να λειτουργήσει ευεργετικά στον πολύπαθο χώρο του αθλητισμού και ειδικά εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στο ποδόσφαιρο.

Συμπεριλαμβάνεται στη γενιά των 40άρηδων, ανέλαβε χρέη υφυπουργού Αθλητισμού και αποτελεί μέλος του νέου αίματος που βάζει στην κυβέρνηση ο Τσίπρας μετά τον ανασχηματισμό. Ο κ. Βασιλειάδης έχει διατελέσει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΝ με Γραμματέα τον Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο 2000-2003.

Είναι νομικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σκωτία και μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της διαφθοράς και το πολιτικό χρήμα. Ο 37χρονος δικηγόρος γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ακολούθως έκανε μεταπτυχιακό στην πληροφορική και τις επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης, ενώ ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο. Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού είναι αναπληρωτής συντονιστής του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείο σταθμός για την παρουσία του ως ΓΓ Διαφθοράς ήταν η συνεργασία με το γερμανικό κρατίδιο Βεστφαλίας – Ρηνανίας με αποτέλεσμα να φτάσει στις ελληνικές αρχές η περιβόητη λίστα Μπόργιανς.

Ο κ. Βασιλειάδης είναι πατέρας τριών παιδιών και έχει γεννηθεί στον Πειραιά.