Εκανε λόγο για άνανδρη προσπάθεια εκφοβισμού

Βασιλειάδης: Θα οδηγήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο στη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό

05/11/16 • 16:41 | UPD 05/11/16 • 16:53

Μπορεί η τελετή παράδοσης παραλαβής του Υφυπουργείου Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, ο Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκε σήμερα στο νέο του γραφείο και η πρώτη του επίσημη δήλωση ήρθε με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Τσαχειλίδης και προκάλεσε την παραίτηση όλων των μελών της ΚΕΔ.

Ο κ. Βασιλειάδης κάνει λόγο για άνανδρη απόπειρα εκβιασμού, καλύπτει πλήρως την Επιτροπή Εξομάλυνσης και επικαλείται το νόμο 4326 του 2015 ο οποίος επιτρέπει στον εκάστοτε Υφυπουργό να αποφασίζει την διακοπή των πρωταθλημάτων (απειλή την οποία περιέλαβε στην ανακοίνωση της και η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βασιλειάδη:

«Η άνανδρη προσπάθεια εκφοβισμού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., η οποία συστήθηκε αμέσως μετά από τον διορισμό της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της FIFA, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προσπάθεια της «παράγκας» να επιβιώσει με κάθε μέσο.

Η προσωρινή Διοικούσα επιτροπή τελεί υπό την απόλυτη προστασία του κράτους, δεδομένου ότι διορίστηκε από την ανώτατη διεθνή ποδοσφαιρική αρχή κατόπιν πρόσκλησης από την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να οδηγήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό. Η Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί ανάλογο φαινόμενο στο μέλλον και είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις διατάξεις του Ν.4326/2015 όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου το ποδόσφαιρο να εξυγιανθεί»

Αμετάκλητη η παραίτηση των μελών της ΚΕΔ

Εν τω μεταξύ οι κ.κ. Μπίκας, Τσαχειλίδης, Καλύβας οι οποίοι παραιτήθηκαν μετά την επίθεση που δέχθηκε ο δεύτερος δεν δείχνουν καμία διάθεση να ανακαλέσουν και πλέον στην προσωρινή διοίκηση αναζητούν νέες επιλογές χωρίς να αποκλείεται και η προοπτική του ξένου αρχιδιαιτητή!