Διαβαστε την σχετική τροπολογία

Με την σφραγίδα της Κυβέρνησης το ποδοσφαιρικό μνημόνιο

03/11/16 • 13:11 | UPD 03/11/16 • 13:11

Mε τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και θα ψηφιστεί εντός της ημέρας, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής νομιμοποιεί, την «Επιτροπή Εξομάλυνσης» που όρισε η FIFA στην ΕΠΟ, η οποία θα μπορεί πλέον να λειτουργεί έναντι των ελληνικών αρχών.

H Επιτροπή Εξομάλυνσης δεν είχε μέχρι σήμερα δικαίωμα υπογραφής αλλά αυτό λύνεται με την τροπολογία στην οποία αναφέρεται ότι… «τα εν λόγω ειδικά όργανα (σ.σ. η Επιτροπή Εξομάλυνσης δηλαδή) αναλαμβάνουν άμεσα, με μόνη την πράξη ορισμού τους από τη διεθνή ομοσπονδία, όλες τις αναγκαίες για την εκτέλεση της εντολής τους αρμοδιότητες και υποκαθιστούν τα καταστατικά όργανα της ομοσπονδίας, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ν. 2725/1999 και των καταστατικών διατάξεων της ομοσπονδίας».

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, ο υφυπουργός Αθλητισμού επικαλείται το δημόσιο συμφέρον, την απαράδεκτη κατάσταση που επικράτησε στο ποδόσφαιρο με ευθύνη της ΕΠΟ, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, το αίτημα της κυβέρνηση που υλοποιήθηκε από τη FIFA για διορισμό προσωρινής διοίκησης, αλλά και τον κίνδυνο «Grexit» σε περίπτωση που υπάρξουν εμπόδια στη λειτουργία της ΕΠΟ με βάση της κατευθύνσεις της FIFA.

Copy link
Powered by Social Snap