Πετρούνιας: Μέχρι και κροκόδειλο είδαμε στο Ρίο [βίντεο]

02/11/16 • 10:33 | UPD 02/11/16 • 10:33

Για τις στιγμές πριν και μετά την μεγάλη του νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του  Ρίο, μίλησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας στην εκπομπή «Όλα ξεκόλλα» του ΑΝΤ1.

Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιακονίκης στους κρίκους αποκάλυψε πως προσευχήθηκε την νύχτα πριν τον τελικό στο Ρίο: «Είπα βοήθα Παναγιά μου πριν ανέβω στους κρίκους. Ήταν και η ονομαστική εορτή του πατέρα μου, Το Ολυμπιακό μετάλλιο το περίμενα από 9 ετών και τώρα είμαι 26» πρόσθεσε και εξέφρασε τη χαρά του που ακούει ότι υπάρχουν και λίστες αναμονής από αγοράκια και κοριτσάκια που θέλουν να μάθουν κρίκους. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο μετάλλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους αγώνες του Ρίο είπε ότι δεν ήταν πολύ καλοί λέγοντας ότι «είδαμε μέχρι και κροκόδειλο εκεί που έκαναν προπόνηση για την ανοιχτή θάλασσα. Εμάς μας είχαν κλέψει ρούχα και γυαλιά και γι’ αυτό κυκλοφορούσα μια εβδομάδα με τον μετάλλιο στην τσέπη για να μη μου το κλέψουν» προσθέτει.

Για την προσωπική του ζωή είπε ότι «φοβάμαι ότι πνίγομαι στις ανθρώπινες σχέσεις» προσθέτοντας ότι η σύντροφός του Βασιλική Μηλιούση το γνωρίζει αυτό. Μιλώντας για τη σχέση τους είπε, δε, ότι «στις 6 του μήνα αγωνίστηκα και είχα άγχος γιατί στις 7 αγωνιζόταν η Βασιλική».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο γάμου είπε ότι «θα γίνει όταν είναι να γίνει».

Απατώντας σε όσους άσκησαν κριτική κυρίως στην Άννα Κορακάκη για όσα δήλωσε μετά τη διπλή επιτυχία της στο Ρίο ο Πετρούνιας είπε ότι «είναι λάθος να γίνεται κριτική σε κάποιον αθλητή που έφερε Ολυμπιακό μετάλλιο. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο Ολυμπιακό Ιδεώδες. Οι επιτυχίες και ο αθλητισμός είναι η πνοή και η εικόνα της Ελλάδας». Προέβλεψε δε ότι στο Τόκιο «θα πάρουμε ακόμα περισσότερα μετάλλια» ανακοινώνοντας ότι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τους επόμενους μήνες θα πάμε για το τρίτο σερί μετάλλιο.

Ο ίδιος ανέφερε πως το μοναδικό προνόμιο που έχει απομείνει στους αθλητές είναι η πριμοδότηση που θα ορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό λέγοντας ότι «λόγω του χορηγού μου μπορώ να ζήσω άνετα μέχρι την επόμενη Ολυμπιάδα».

Αποκάλυψε, δε, ότι το 2014 είχα σκεφτεί σοβαρά να τα παρατήσω για τις περικοπές στις επιδοτήσεις καθώς τότε είχαμε 6 μήνες να πάρουμε οδοιπορικά.

«Αγαπάω αυτό που κάνω αλλά περισσότερο αγαπάω τον εαυτό μου. Θα έκανα όλες τις δουλειές για να ζήσω. Στα 24 μου είχα και υπερηφάνεια για να λέω στους γονείς μου δώστε μου λεφτά για να κάνω γυμναστική» είπε για το 2014.