Διαβάστε τι προβλέπει

Σε διαβούλευση το προσχέδιο του αθλητικού νόμου

27/10/16 • 10:03 | UPD 27/10/16 • 10:03

Σε διαβούλευση 40 ημερών θα τεθεί από σήμερα το προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου.

Παραδόθηκε χθες από τον πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Παναγιώτη Περράκη, το προσχέδιο, το οποίο διαβιβάστηκε στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. και σήμερα θα αναρτηθεί για διαβούλευση 40 ημερών.

Κατά τη διαβούλευση θα γίνουν όποιες τροποποιήσεις απαιτηθούν και στη συνέχεια θα τεθεί προς ψήφιση. Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων αυξημένες εξουσίες στον υφυπουργό Αθλητισμού και στο γενικό γραμματέα Αθλητισμού με τη δυνατότητα στον υπουργό ακόμη και να διακόπτει πρωταθλήματα.

Επίσης, γίνεται θεσμική παρέμβαση σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκλογές των ομοσπονδιών και προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των θητειών στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Με το νέο αθλητικό νόμο γίνεται καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά και θα προβλέπεται η έξοδος της Αστυνομίας από τα γήπεδα και η ανάθεση σε ομάδες σεκιούριτι της τήρησης της τάξης μέσα σε αυτά.

Ο νέος νόμος θα έχει άρθρο και για τη διαιτησία που θα δίνουν τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε επαγγελματική. Θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσα από αυτά που ορίζονται στο προσχέδιο τελικά θα συμπεριληφθούν στον αθλητικό νόμο και ποιες αλλαγές θα γίνουν.

Το νομοσχέδιο επίσης, απαγορεύει το δανεισμό ποδοσφαιριστών από ομάδες της Σούπερ Λιγκας σε ομάδας της Σούπερ Λίγκας, με το σκεπτικό να μην δημιουργούνται «παραρτήματα».

Copy link
Powered by Social Snap