Ένοχος για βιασμό ο Ρολάντο Σεπέδα – Καταδίκη άλλων τεσσάρων Κουβανών αθλητών!

21/09/16 • 17:20 | UPD 21/09/16 • 17:23

Σοκ στο παγκόσμιο βόλεϊ προκάλεσε η είδηση της καταδίκης πέντε Κουβανών αθλητών -μεταξύ των οποίων και του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Ρολάντο Σεπέδα- για την υπόθεση βιασμού μιας Φινλανδής, κατά τη διάρκεια τουρνουά του World League που έγινε στο Τάμπερε.

Ο Σεπέδα ήταν ο MVP του περσινού ελληνικού πρωταθλήματος και αρχηγός της εθνικής Κούβας και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, μαζί με τους Αλφόνσο Γκαβιλάν, Ρικάρντο Κάλβο (είχε συμφωνήσει για τη φετινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ) και Οσμάν Ουριάρτε.

Ο Λουίς Σόσα καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης, ενώ ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που αθωώθηκε είναι ο Ντάριελ Άλμπο (είχε συμφωνήσει για φέτος με τον Παναθηναϊκό).

Συνολικά, στην πολύκροτη υπόθεση ενεπλάκησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων στους δύο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι υπόλοιποι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι η σεξουαλική πράξη έγινε με τη συναίνεση της γυναίκας, ενώ ο άλλα μέλη της ομάδας κατέθεσαν πως δεν γνώριζαν το περιστατικό.