Για λάθος διαιτητική απόφαση

Ο κακός χαμός στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο βόλεϊ [βίντεο]

22/10/18 • 23:11 | UPD 22/10/18 • 23:11

Newsroom eleftherostypos.gr

Eνα ντέρμπι από τα παλιά παρακολουθήσαμε στην Κυψέλη ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 3-2 σετ επί των πράσινων σε ένα παιχνίδι το οποίο τα είχε όλα και κυρίως πλούσιο θέαμα.

Eνα ντέρμπι από τα παλιά παρακολουθήσαμε στην Κυψέλη ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 3-2 σετ επί των πράσινων σε ένα παιχνίδι το οποίο τα είχε όλα και κυρίως πλούσιο θέαμα.

Η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι έγινε στο δεύτερο σετ όταν ο Ολυμπιακός ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, αλλά οι πράσινοι με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να προηγηθούν με 12-11 έπειτα από επίθεση του Γιορντάνοφ. Στη συνέχεια ο Ράπτης σέρβιρε με την μπάλα να είναι καθαρά μέσα όμως ο επόπτης έδωσε έξω και έτσι αντί να γίνει το 13-11 για τον Παναθηναϊκό το σκορ έγινε 12-12 και στη συνέχεια με άσο ο Πετρέας έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Στη συνέχει οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν δύο πόντους με μπλοκ του Κουμεντάκη στον Γιορντάνοφ και με άσο του Τερβαπόρτι για να φτάσουν στην κατάκτηση του τάι μπρέικ με 15-13 και συνάμα της νίκης. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για τον άσο του Ράπτη που λανθασμένα δεν μέτρησε.

Ανακοίνωση από τον Παναθηναϊκό

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα οι πράσινοι υπέβαλαν ένσταση. Λίγη ώρα αργότερα ο Παναθηναϊκός Α.Ο. εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία κάνει λόγο για κλοπή και επιτίθενται σε ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ και ΚΕΔ για τη διαιτησία.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση: «Δυστυχώς, το πρωτάθλημα ξεκίνησε με μία καταφανέστατη κλοπή εις βάρους του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στην αναμέτρηση με τον ΟΣΦΠ στην Κυψέλη.

Κάναμε τα πάντα για να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα και να σεβαστούμε τους θεσμούς και το άθλημα. Ενημερώνουμε την ΕΣΑΠ , την ΕΟΠΕ και την ΚΕΔ πως αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία κλοπή σε βάρος των αθλητών και του Συλλόγου μας. Αυτά που ξέρατε θα τα ξεχάσετε. Τον Παναθηναϊκό Α.Ο. θα τον σέβεστε».

Ολυμπιακός: Να ξαναγίνει το ματς με ταραφλέξ

Λίγη ώρα αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε και με επίσημο τρόπο δήλωσε πως συναινεί να επαναληφθεί το παιχνίδι με την προϋπόθεση να υπάρχει τάραφλεξ. Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα η αναμέτρηση να διεξαχθεί και με κόσμο.

Αναλυτικά η σχετικά: «Παρακολουθήσαμε την πρωτοφανή αντίδραση του νέου προέδρου του Παναθηναϊκού Α.Ο., η οποία συνοδεύτηκε με τις σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είδαμε και σε επανάληψη την επίμαχη φάση του διαιτητικού λάθος, η οποία είναι και η μοναδική σε όλο το παιχνίδι στην οποία ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός, ξεκάθαρα λόγω της πολλαπλής διαγράμμισης του γηπέδου που οδήγησε σε διαιτητικό λάθος.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. δηλώνει επίσημα προς την Ε.Ο.Π.Ε., Ε.Σ.Α.Π. και κάθε αρμόδια αρχή ότι επιθυμεί να επαναληφθεί το παιχνίδι, για να αποκατασταθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης.

Ο Ολυμπιακός είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ και δεν χρειάζεται καμία εύνοια ακόμη και μη θελημένη, από καμία πλευρά.

ΥΓ1. Ευχόμαστε ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού να δείξει βέβαια, την ίδια ευαισθησία σε όλα τα αθλήματα στα οποία διοικεί.

ΥΓ2. Για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης η επιθυμία μας είναι ξεκάθαρη και δεν αποτελεί ειρωνεία. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνδράμουμε, σε οτιδήποτε χρειαστεί ο Παναθηναϊκός, ούτως ώστε να διεξαχθεί εκ νέου ο αγώνας και μάλιστα με κόσμο. Βασική προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί η τέλεση του αγώνα σε γήπεδο με τάραφλεξ, ακόμα και στην Κυψέλη, ώστε να μην μπορούν να επαναληφθούν τα ίδια λάθη».