τα ονόματα για την διαδοχή του

Δεδομένο το τέλος του Σκίμπε από την Εθνική Ελλάδας

17/10/18 • 10:22 | UPD 17/10/18 • 10:22

μιχάλης μαρδάς

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Μίκαελ Σκίμπε από τον πάγκο της εθνικής έχει ξεκινήσει από την στιγμή που η Ελλάδα νίκησε με το ζόρι την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ και ολοκληρώθηκε με την ήττα στην Φινλανδία.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Μίκαελ Σκίμπε από τον πάγκο της εθνικής έχει ξεκινήσει από την στιγμή που η Ελλάδα νίκησε με το ζόρι την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ και ολοκληρώθηκε με την ήττα στην Φινλανδία.

Πλέον το ερώτημα δεν είναι αν θα φύγει ο Γερμανός προπονητή από τον πάγκο αλλά ο χρόνος που θα γίνει αυτό. Οι περισσότερες πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα και στα δύο τελευταία παιχνίδια για το Nations League η εθνική είτε θα παρουσιαστεί με τον Κώστα Τσάνα ως υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο της είτε με τον διάδοχο του Σκίμπε.

Μάλιστα ήδη η ονοματολογία έχει ξεκινήσει με τον Αγγελο Αναστασιάδη να είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα των Μπόλονι, Ιβιτς και κάποιων προπονητών από Ισπανία και Πορτογαλία που όμως το κασέ τους είναι πολύ μεγάλο και δύσκολα θα δούμε την ΕΠΟ να κάνει πρόταση. Από την ΕΠΟ αυτό που ξεκαθαρίζεται είναι πως στην παρούσα φάση υπάρχει έντονος προβληματισμός αλλά όχι τελική απόφαση για τον Σκίμπε.

Επίσης διαψεύδεται πως είναι σε ανοιχτή γραμμή με άλλον προπονητή ή άλλους τεχνικούς και τονίζεται ότι η απόφαση δεν θα παρθεί εν θερμώ. Αυτή την στιγμή το ανάθεμα πέφτει πάνω στον Σκίμπε για το γεγονός ότι η εθνική παίζει ένα σύστημα που δεν της ταιριάζει και υπάρχουν φανερά δείγματα απειθαρχίας ανάμεσα στους παίκτες αλλά και στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο γιατί όταν είχε τις εισηγήσεις να διώξει τον Γερμανό μετά την προκριματική φάση του μουντιάλ αυτός επέλεξε να τον κρατήσει στην θέση του.

Χαρακτηριστικές του κλίματος είναι και οι δηλώσεις του αναπληρωτή πρόεδρου της ΕΠΟ, Νίκος Βακάλης, που όχι μόνο θέτει ζήτημα Σκίμπε αλλά και επιτελείου της Εθνικής. Μετραξύ άλλων ανάφερε ότι: «Δεν θα έλεγα ότι νιώθω ικανοποίηση επειδή δικαιώθηκαν οι απόψεις μου για την Εθνική μας. Μακάρι να είχα πέσει έξω. Αλλά αυτό το αστείο πρέπει να τελειώσει. Εδώ και τώρα!

Πρέπει η Εκτελεστική να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Εθνικής μας. Και αυτές οι αποφάσεις να είναι ανεπηρέαστες και με γνώμονα το καλό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και την συμμετοχή μας στα προκριματικά του Euro. Αν μπούμε στην λογική της επίδειξης δύναμης, μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το θέμα είναι η Εθνική μας ομάδα, πολύ φοβάμαι ότι η ήδη αποδεδειγμένα αποτυχημένη επιλογή του επιτελείου της Εθνικής θα εξελιχθεί σε έγκλημα».