Σκόραρε στο ντεμπούτο της η πρώτη τρανσέξουαλ παίκτρια του ισπανικού πρωταθλήματος!

19/09/18 • 21:27 | UPD 19/09/18 • 21:27

Newsroom eleftherostypos.gr

Ιστορική ήταν η συμμετοχή της Άλμπα Παλάθιος στο ματς της γυναικείας ομάδας της τρίτης κατηγορίας, Ρόθας, καθώς είναι η πρώτη τρανσέξουαλ που εγγράφεται στα μητρώα της ισπανικής ομοσπονδίας και μάλιστα συμμετέχει στις διοργανώσεις της

Ιστορική ήταν η συμμετοχή της Άλμπα Παλάθιος στο ματς της γυναικείας ομάδας της τρίτης κατηγορίας, Ρόθας, καθώς είναι η πρώτη τρανσέξουαλ που εγγράφεται στα μητρώα της ισπανικής ομοσπονδίας και μάλιστα συμμετέχει στις διοργανώσεις της.

Ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα της αναμέτρησης με τη Χετάφε και σκόραρε είκοσι λεπτά μετά την έναρξή της.  «Πετούσα, όταν έβαλα το γκολ δεν ήξερα που να πάω, αλλά μετά το μίνι-σοκ το πανηγύρισα μαζί το τεχνικό επιτελείο και τους οπαδούς.

Το ποδόσφαιρο είναι ανδροκρατούμενο», υποστήριξε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι (TVE). Ξεκίνησε την καριέρα του ως Άλβαρο από τις ακαδημίες της (ανδρικής) ομάδας Ποθουέλο.

Εκεί έμεινε μέχρι 24 ετών. Σε ηλικία 32 ετών ξεκίνησε ξανά το ποδόσφαιρο κι εγγράφηκε στη Ρόθας. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στον ισπανικό Τύπο έχει τη στήριξη συμπαικτριών κι αντιπάλων της σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Πηγή: sport24.gr