Ντροπή: Έκλεψαν το ποδήλατο 19χρονου παραολυμπιονίκη στο Λαγονήσι

07/09/18 • 12:15 | UPD 07/09/18 • 13:15

Newsroom eleftherostypos.gr

Το ποδήλατο του 19χρονου παραολυμπιονίκη, Νίκου Παπαγγελή, έκλεψαν άγνωστοι από παραλία στην περιοχή του Λαγονησίου.

Το ποδήλατο του 19χρονου παραολυμπιονίκη, Νίκου Παπαγγελή, έκλεψαν άγνωστοι από παραλία στην περιοχή του Λαγονησίου.

Όπως αναφέρει μέσω ανάρτησης του στο Facebook, το ποδήλατο, το οποίο στοιχίζει πάνω από 7.000, κλάπηκε πριν τέσσερις μέρες αφού οι δράστες κατάφεραν πρώτα να διαρρήξουν το αυτοκίνητο του.

Καθώς πρόκειται για ένα ειδικού σχεδιασμού ποδήλατο, που φέρει μόνο δεξί πετάλι, και δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα, οι αρχές εκτιμούν ότι στόχος των ληστών είναι είτε να το αποσυναρμολογήσει προκειμένου να αρχίσoυν να πωλούν ξεχωριστά τμήματα του, είτε να το προωθήσουν στην μαύρη αγορά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Η κλοπή του ποδηλάτου, θέτει στον 19χρονο πρωταθλητή, μοναδικό αθλητή στην ποδηλασία με μονό πετάλι εν Ελλάδι, σημαντικό εμπόδιο για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2020, στους οποίους και σκόπευε να μετέχει, καθώς δεν είναι σε θέσει να διαθέσει εκ νέου το ποσό ώστε να αγοράσει ένα καινούριο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Star: «Για μένα αυτό το ποδήλατο είναι η ζωή μου και χωρίς αυτό δεν μπορώ να πάω στο Τόκιο.»

Το ποδήλατο είναι άχρηστο για τους άλλους. Δεν μπορεί να μπεί αριστερό πετάλι. Κάνει μόνο για άτομα με ένα πόδι. Τόνισε.

Ο παραολυμπιονίκης μάλιστα, προσφέρει αμοιβή σε όποιον τυχόν τον βοηθήσει στην ανεύρεση.

ΔΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ!Μου κλεψανε το ποδηλατο στην περιοχη του Λαγονησιου στην παραλια Ντελαγκο! Σπασανε το αμαξι…

Posted by Νίκος Παπαγγελής on Saturday, 1 September 2018