Όταν ο Τσιτσιπάς κινδύνευσε να πνιγεί στην θάλασσα

14/08/18 • 17:30 | UPD 14/08/18 • 17:30

Newsroom eleftherostypos.gr

Συγκλονιστική είναι η εξομολόγηση του Στέφανου Τσιτσιπά στην ισπανική εφημερίδα El Pais που αποκαλύπτει και ένα περιστατικό πριν από λίγα χρόνια που παραλίγο να πνιγεί στην θάλασσα.

Συγκλονιστική είναι η εξομολόγηση του Στέφανου Τσιτσιπά στην ισπανική εφημερίδα El Pais που αποκαλύπτει και ένα περιστατικό πριν από λίγα χρόνια που παραλίγο να πνιγεί στην θάλασσα.

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε 20 ετών την Κυριακή. Αλλά θα μπορούσε να πει ότι είναι… τριών», γράφει η El Pais και προσθέτει: «Το 2015 σχεδόν πνίγηκε στο νησί της Κρήτης και εκεί ήταν που ξαναγεννήθηκε. «Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι η θάλασσα ήταν δύσκολη. Εμείς πήγαμε στη θάλασσα με τους φίλους, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες για κολύμπι. Ξεκίνησα την κατάποση νερού. Πνιγόμουν. Ήταν η μόνη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι είχα πεθάνει, ένα φρικτό συναίσθημα ότι όλα τελείωσαν εκεί», θυμάται ο νεαρός Έλληνες σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ATP».

Η ισπανική εφημερίδα σημειώνει τον Τσιτσιπά «σαν τον τενίστα που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή» και εξακολουθεί την αφήγηση του συμβάν της Κρήτης: «»Ο πατέρας μου, που μας κοίταξε από την ακτή, κολύμπησε σε μας και με τράβηξε σε ένα βράχο. Εκεί ήμουν σε θέση να αναπνεύσω κανονικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά πήγαμε πίσω στην ακτή. Ένα πολύ άσχημη εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ». Ο Τσιτσιπάς αναγνώρισε το δραματικό αυτό γεγονός, σαν πριν και μετά στη ζωή του. «Ένιωσα ότι ο Θεός ήθελε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου». Έναν χρόνο αργότερα, το 2016, έγινε επαγγελματίας τενίστας».

Στη συνέχεια τονίζει : «Στην Ελλάδα είναι τρελοί με τον Τσιτσιπά. Οι άνθρωποι μιλούν γι’ αυτόν στους δρόμους, σχεδόν σαν να ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τσιτσιπάς δεν έχει ακόμα τίτλους ATP. Αλλά στον κόσμο του τένις ξέρουν ήδη ότι με μόλις 20 χρόνια, ή τρία, έχει δείξει ότι είναι σε θέση να νικήσει οποιονδήποτε».