Λευτέρης Πετρούνιας: Από ατίθασος έφηβος «βασιλιάς» του κόσμου

Λευτέρης Πετρούνιας: Από ατίθασος έφηβος «βασιλιάς» του κόσμου
[social_warfare]

Κάθε αγώνας του Λευτέρη Πετρούνια εξελίσσεται πλέον και σε μια χρυσή σελίδα για την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, κατέκτησε για 4η συνεχόμενη φορά, το χρυσό μετάλλιο των κρίκων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Ποιος είναι όμως ο δικός μας Λευτέρης Πετρούνιας;

Ο Λευτέρης γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1990 στη Νέα Σμύρνη αλλά δηλώνει μάγκας Πειραιώτης (σ.σ. η καταγωγή του πατέρα του).

Για πρώτη φορά μπήκε στο γυμναστήριο του Πανιωνίου πέντε ετών ενώ προηγουμένως είχε γνωρίσει τον κόσμο της κολύμβησης. Τα όργανα της γυμναστικής όπως κάθε παιδί τα αντιμετώπιζε ως παιχνίδια και τα πήγαινε πάρα πολύ καλά.

Διαβάστε επίσης: «Χρυσός» ο Πετρούνιας στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής

Η ενασχόλησή του με την γυμναστική δεν θα μπορούσε να μην τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους συμμαθητές του που τον παρατηρούσαν να κάνει πράγματα και θαύματα στις αυλές των σχολείων. Από την πρώτη στιγμή έδειξε πως μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα αλλά το 2004 σε ηλικία 15 ετών η εφηβεία τον χτύπησε κατακούτελα. Προτίμησε τις βόλτες και το παρκούρ, απολάμβανε την δημοφιλία του στο σχολείο και αρνήθηκε να ξαναμπεί σε γυμναστήριο λέγοντας πως θέλει να ζήσει όπως οι συνομήλικοί του.

Οσο και αν τον παρακάλεσαν αυτός δεν άλλαζε μυαλό μέχρι το 2007 όταν και πάλι μόνος του ανακοίνωσε στους γονείς του πως θα ξαναέμπαινε στην μάχη. Η επιστροφή ήταν πάρα πολύ δύσκολη, αφού κανείς προπονητής δεν ήθελε να τον αναλάβει φοβούμενοι το ρίσκο που μπορεί να έχει να ασχοληθεί πάλι με την γυμναστική ένα ταλαντούχο παιδί που όπως τα είχε παρατήσει όλα. Δεν το έβαλε κάτω, δούλευε ατελείωτες ώρες κάθε ημέρα και το 2010 βρέθηκε στον δρόμο του ο Δημήτρης Ράφτης. Τον πήρε από το χέρι και τον οδήγησε σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες από εκεί και πέρα.

[social_warfare]