Ράγισε καρδιές ο Οζίλ: Γερμανός στις νίκες, μετανάστης στις ήττες

23/07/18 • 21:33 | UPD 23/07/18 • 21:33

Newsroom eleftherostypos.gr

Εκτοξεύοντας άνευ προηγουμένου κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την Εθνική Γερμανίας

Εκτοξεύοντας άνευ προηγουμένου κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την Εθνική Γερμανίας.

Ο Γερμανός παίκτης της Άρσεναλ βρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στο στόχαστρο της κριτικής στην χώρα του, αρχής γενομένης από την κοινή «προεκλογική» φωτογραφία με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, η οποία κορυφώθηκε στη συνέχεια με την κακή εμφάνισή του με τα χρώματα της Γερμανίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας και τον αποκλεισμό της κάκιστης Γερμανίας στη φάση των ομίλων.

Σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός διεθνής επιτίθεται ειδικώς στον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (DFB) Γκρίντελ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν θέλει να είναι άλλο «ο αποδιοπομπαίος τράγος της ανικανότητας του Γκρίντελ να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ο Οζίλ κάνει την ίδια ώρα λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά αξιωματούχων του DFB. «Στα μάτια του Γκρίντελ και των βοηθών του είμαι Γερμανός όταν κερδίζουμε και μετανάστης όταν χάνουμε». Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί γερμανοί βουλευτές ζητούν ανοιχτά την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας.

«Γεννήθηκα και εκπαιδεύτηκα στη Γερμανία, γιατί οι άνθρωποι δεν αποδέχονται ότι είμαι Γερμανός; Υπάρχουν κριτήρια για να είναι κανείς πλήρης Γερμανός τα οποία εγώ δεν εκπληρώνω;», διερωτάται ο πρώην Γερμανός διεθνής, παραπέμποντας στους φίλους του Ποντόλσκι και Κλόζε που σύμφωνα με τον ίδιο δεν αναφέρονται ποτέ ως Γερμανοπολωνοί. «Γιατί λοιπόν είμαι εγώ Γερμανοτούρκος; Επειδή πρόκειται για την Τουρκία; Επειδή είμαι μουσουλμάνος;» συμπλήρωσε.